Eigenlijk doe ik niet heel erg aan seizoensgebonden recepten, tenminste dat zeg ik altijd. Een aantal recepten op mijn site doet anders vermoeden; goed… haha. Vandaag wil ik jullie vertellen over de mogelijkheden die je hebt de komende tijd met al die feestdagen: Of je duikt de keuken in of je haalt allerlei lekkernijen. Ik heb op mijn site best een boel recepten staan, maar heb nu toch mijn recepten voor de feestdagen op een rij voor jullie gezet.

Recepten voor de feestdagen

Dutch Baby pancake voor het ontbijt
Kerstburger met Truffel Mayo
Zijlende met Jus de Veau
– Sinterklaas tiramisu

Sabayon met kruidnoten
 Gelukskoekjes
Eton Mess toetje
– Ik maakte voor Lee Kum Kee een heus 3 gangen Chinees kerstdiner met een moderne twist.

Kalkoen en een zelfgemaakte cranberrysaus
Ravioli met citroen en ricotta

Gin Tonic met Cranberries
Granola voor kerst

IMG 2177 683x1024 - De feestdagen: tips + recepten
W
ater met een kerst sfeertje: Maak een takje rozemarijn nat en schudt die even af. Pak nu poedersuiker en strooi die er al draaiend overheen.
In het water deed ik limoen en frambozen. Is het niet schattig?

Zelf koken en helemaal losgaan:

Directlyfrom.nl en de Lindenhoff voorzien je van de meest lekkere ingredienten. En het beste van dit alles, ze bezorgen het lekker bij je thuis. Geen reden dus voor lange wachtrijen en producten die uitverkocht zijn. Boers en boers bezorgt je de lekkerste kalkoenen en kippen voor je bijzondere get togethers. Lees mijn review over het bereiden van de perfecte kalkoen hier. Voor het perfecte stukje vlees verwijs ik je naar Scotch beef en KoopeenKoe. Daar kun je naar hartelust lekker vlees bestellen.

Niet zelf koken, dan kun je jezelf altijd laten verwennen met de lekkernijen uit de winkel:
– De Lidl heeft vanaf 10 november de speciale Delicieux lijn in de schappen staan. Ik kreeg onlangs een sneak peak en zag er een heleboel lekkere dingen voorbijkomen.
Ook hebben ze een fantastische selectie aan kersttruien, chocolade, kaasjes en ook wat kersterige keukenbenodigdheden zoals een gourmet stel, een mooie bestekset, een koper pannetje en stylish karaaf voor je water. 
unnamed - De feestdagen: tips + recepten

De Albert Heijn komt elk jaar met een boel lekkernijen van de Excellent lijn in de schappen. Ook dit jaar kun je je laten inspireren op het Allerhande kerstfestival. Vorig jaar deelde ik mijn ervardingen met jullie over het gebruik van de Meesterslager service.

Voor wat betreft inspiratie over hoe je je tafel moet aankleden schreef ik vorig jaar ook een blogpost. Lees mijn tips hier.

Oh en wil je gaan uiteten, check dan zeker even mijn favoriete restaurants. Ook restaurant Woo Bros heeft een heerlijk kerstemenutje! 

IMG 20601 683x1024 - De feestdagen: tips + recepten

Uiteraard ging ik dit jaar zelf ook aan de slag: Zo maakte ik ook nog een Zijlende met een Jus de Veau, maakte ik een heuze kerstburger, deel ik met jullie mijn 10 tips voor een stress vrije kerst.

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - De feestdagen: tips + recepten
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

 

 

 

0/5 (0 Reviews)