IMG 3596 e1453653863473 - Culinessa bestaat alweer 2 jaar; Hoera!
Foto door de getalenteerde Dennis van Dutchie Photography

Ik heb jullie niet verteld dat Culinessa in Oktober 2015 alweer 2 jaar bestond. Ik was toen middenin het nieuwe mini moederschap en ik had eerlijk gezegd gewoon geen ruimte of tijd om er goed bij stil te staan. Ik was voornamelijk ballen aan het hooghouden en nu hij 6 maanden oud is kan ik weer een beetje ademen en probeer ik steeds vaker mn eigen ding te doen.

Begrijp me niet verkeerd: dat wil niet zeggen dat ik niet trots ben. Integendeel. Nog steeds is het een van de dingen die ik het leukste vind om te doen; mijn culinaire passies met jullie delen hier op de blog. Ik moet alleen een beetje meer passen en meten, maar dat vergeven jullie me hopelijk.

Vaak genoeg krijg ik de vraag “waarom ik begon met bloggen?”, dus bij deze de korte versie: iedereen in mijn Facebook timeline vroeg zich af of ik ook iets anders dan eten met ze kon delen ;)Ik heb goed naar ze geluisterd en begon toen Culinessa.com. Verder lijkt het me fantastisch als mijn mini’s later de blog gaan gebruiken om zelf culinaire hoogstandjes op tafel te toveren. Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan hier wat uitgebreider mijn hoe en waarom 😉

Mede door de blog komen er zoveel leuke dingen op mijn pad, heb ik foodie blogvriendinnetjes leren kennen en ontwikkel ik mezelf iedere dag op verschillende vlakken en vind ik het nog steeds te niet te behappen dat er zoveel van jullie hier elke maand een kijkje komen nemen. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het eruit zou zien als we een dagje samen ergens zouden gaan eten?! D A N K J U L L I E W E L daarvoor!!
IMG 5706 - Culinessa bestaat alweer 2 jaar; Hoera!

Ik blijf een meisje met een online DNA, dus wilde ik middels wat leuke feiten en anecdotes een kleine terugblik geven:

– Er zijn tot nu toe wel 80.000 unieke bezoekers op de site geweest. Hoe bizar is dat!?! W O W!!
– De afgelopen twee jaar heb ik 499 artikelen online gezet en zijn er 150.000 pageviews geweest.
– Mede dankzij de blog, schiet ik alweer ruim een jaar niet alleen met een iPhone maar ook met een spiegelreflex en ik denk toch wel dat ik een van de mooiste foto’s die van de Thaise gegrilde kip vind. Het is zo een fijne foto en ik krijg alleen maar zin om NU het gerecht op te smikkelen als ik naar de foto’s kijk.
– Jullie daarentegen komen hier graag buurten om mijn recept voor Italiaanse biefstuk met Rucola en Parmezaanse kaas te maken OF jullie gaan voor een Chinese witte nasi.
– Ook bijzonder was het stukje in de Metro waar ik praat over de liefde voor eten hier thuis.
– Mijn Aziatische burgertjes mogen serveren tijdens een bedrijfsfeest in de oude Now& Wow in Rotterdam en zo ontdekken dat ik daar zo blij van wordt. Anderen “live” zien genieten van mijn creaties.
IMG 0155 - Culinessa bestaat alweer 2 jaar; Hoera!
Ontzettend bedankt voor jullie trouwe bezoekjes, jullie leuke berichtjes en de foto’s die ik mag delen met al het lekkers dat jullie op tafel toveren. Een van de leukste dingen is een reactie te krijgen op een geschreven artikel. Laat dus vooral wat vaker van jullie horen, dat vind ik namelijk heel erg leuk. Ook een big big thank you naar de leuke bedrijven en merken met wie ik afgelopen jaar met plezier heb mogen werken. Ik voel me erg gezegend en ik beloof oprecht dat ik jullie ook in 2016 deelgenoot maak van al mijn culinaire avonturen.

Ook de BF wil ik bedanken, want hij is de allerliefste en leukste Blog Husband die ik me kan voorstellen. Niet alleen is hij mijn foodie partner in crime en koken we de sterren van de hemel samen; ook is hij degene die me best vaak helpt als er iets moet gebeuren. En mijn allerliefste mama, eigenlijk heeft zij mij vanaf ik een babytje ben verwend en me gemaakt tot de smulpaap die ik ben. Dus haar moet ik gewoon bedanken 🙂 Zonder haar geen kritische Vanessa die iedereen gek maakt omdat “gewoon” nooit goed genoeg is. Ook de rest van mijn familie vindt het belangrijk om samen te genieten van lekker eten en every now and then plaats ik een recept dat is geïnspireerd door hen. Mijn lieve tante C zegt altijd…”de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wie had ooit gedacht dat Vanesje zo een kokkie zou worden”. Ha ik probeer maar wat hoor 😉
IMG 9001 - Culinessa bestaat alweer 2 jaar; Hoera!
In het kader van mijn jubileum heb ik een aantal leuke artikelen gepland. Zo heeft de BF een soort van BF tag ingevuld (komt deze week online) en heb ik ze met mijn reacties aangevuld. Tussen al het gefeest door gaan we ook nog even FoodBlog Challenge nr 2 met Korean Fried Chicken aan, dus dat zal zorgen voor een kleine onderbreking. Ook mag ik weer wat leuke dingen weggeven om jullie te bedanken en trappen we af met kadootje nr 1 and share some love.

Winactie!
Deze week kun je kaartjes winnen voor de premiere van de film Brasserie Valentijn. “De film gaat over Valentijn (Georgina Verbaan) die samen met haar broer, chef-kok Angelo (Roeland Fernhout), met succes Brasserie Valentijn runt. 14 februari is de dag van de liefde en als altijd zijn alle tafeltjes gereserveerd. Angelo bedacht een passend menu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt.” Meer zien? Check de trailer hier: https://youtu.be/x-YtgwGAJTw

brasserie valentijn - Culinessa bestaat alweer 2 jaar; Hoera!

Ik mag er 3 keer 2 kaartjes weggeven, 
Hoe doe je mee?

1. Laat in de comments achter wie je zou willen meenemen naar deze film en wat voor lekkers je klaarmaakt op Valentijn om die persoon te verwennen?
2. Zorg ervoor dat je een geldig email adres achterlaat zodat ik je kan bereiken;
3. Optioneel, maar wel heel leuk, je bent al vriend van Culinessa op BloglovinFacebook of Instagram.
Meedoen kan tot en met vrijdag 29 januari 2016 en ik neem dan contact op met de winnaar.

Gefeliciteerd: Willemien, Emma en Nancy! Ik mail jullie zodra ik de kaartjes heb, dan komen ze jullie kant op <3 Happy Valentine allemaal.

Natuurlijk ga ik gezellig verder met mijn culinaire passies te delen hier op Culinessa, maar laten we vooral samen het komende jaar genieten van alles wat op ons pad komt.

Liefs,

Vanessa