Twee jaar geleden gingen we voor een Copa’s Kalkoen van Boers en Boers en dit jaar wilden we de very very special kip proberen. Wat is er nou mis met Kip met frieten en appelmoes de luxe. Helemaal niks en ook nog eens goed voor te bereiden. Ik merk steeds meer dat ik geen zin heb in moeilijk doen. We zijn het hele jaar al druk genoeg en tijdens de feestdagen wil ik lekker chillen, maar dan wel met een heerlijk bordje eten. Ik tip jullie deze kip dus nu want dan kun jij ook een lekkere relaxte kerst tegemoet.

We vroegen onze mama’s of ze gezellig zondag bij ons kwamen avondeten. De kip werd geleverd op een vrijdag en er was me verzekerd dat als ik de kip op zondag wilde klaarmaken hij perfect was.

Ook deze keer kregen we alles wat we nodig hadden om de perfecte kip te garen: een instructie boekje, een thermometer en een speciale marinade die je nodig hebt voor het braden van je kip. Ook zaten er deze keer in het pakket een Granny’s chutney en een Coronation Sauce. Leuk extraatje!

copas kip bereidingswijzer 1024x1024 - Copa's Kip Boers en Boers 

Copa’s Kip

De bereiding
Helaas was ik ziek, dus heeft de BF het deze keer helemaal zelf gedaan. Terwijl ik met heftige koorts op de bank lag volgde de BF heel braaf de instructies. Eigenlijk was het de zelfde bereiding als die van de kalkoen. Toen de kip kwam was ik verbaads over de grootte. WOW dacht ik..hoe krijgen we dit ooit op met 8 mensen. Volgens mij kunnen er makkelijk 10 volwassenen van eten. De kip woog wel 4kg en was al ontbeend (yesss geen gedoe met snijden). Aangezien we voor de tweede keer aan de slag gingen met een Boers en Boers product had ik er het volste vertrouwen in dat het ging lukken. Zolang je goed de instructies volgt, ben je helemaal ok. Hoe langzamer die gaart, hoe malser het vlees. Ja, geloof mij nou maar.

Hoe smaakte de Copa’s kip van Boers en Boers?
Al met al was de BF even bezig, maar was het resultaat top. Ondanks dat ik op een gegeven moment in slaap viel, werd ik wakker door de heerlijke geur die uit de keuken kwam. We serveerden er huisgemaakte frietjes en zelfgemaakte appelmoes bij. Op verzoek van onze dochter ook wat gegrilde groenten. Helaas heb ik hier geen foto van, want ik voelde me op dat moment te belabberd. Hopelijk vergeven jullie het mij. De kip was lekker mals, boterzacht en voldeed helemaal aan mijn verwachting. Omdat de kip ontbeend geleverd wordt, kun je het heel makkelijk snijden om te serveren. Appeltje eitje dus! We zouden het zo nog een keer doen! Volgend jaar dan maar, want dit is toch wel heel speciaal en het feit dat je ALLES meegeleverd krijgt is toch echt top.

De Copa’s kip bestel je dus bij Boers en Boers en kost €74,95, maar bedenk wel dat je hier met een grote groep van 10 man plezier van kunt hebben. Gemak dient de mens en dan ook nog eens met zulk lekker eten.

IMG 2455 745x1024 - Copa's Kip Boers en Boers

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Copa's Kip Boers en Boers
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.