Cook like a chef is een geweldig initiatief waarbij je als consument bijzondere menu’s kunt afnemen van ge-wel-dige chefs (misschien wel de meest bijzondere chefs van Nederland) en er thuis zelf mee aan de slag kunt gaan. Disclaimer: het is echt eenvoudig!

Wat is Cook like a chef?

Met het concept van Cook Like a Chef bestel je een foodbox bestaande uit een viergangen menu van een sterrenchef naar keuze én je krijgt alles netjes thuis aangeleverd. Via www.cooklikeachef.nl kun je kiezen uit vier verschillende foodboxen die geleverd worden in Nederland en een deel in België.

cook like a chef ingr culinessa 1 1024x683 - Review: Cook like a chef - De Librije

Cook like a chef foodbox de Librije***

Dit keer mochten wij de Cook like a chef box van de Librije testen met een 4 gangen menu voor 2 personen. De BF en ik waren mega enthousiast om aan de slag te gaan met deze coole box. Zelf heb ik nog nooit bij de Librije*** gegeten, maar de BF deed er ooit een workshop met zn broer. Thuis koken als een sterrenchef en in dit geval 3 sterren chef Jonnie Boer; wij hadden er zin in.

We kregen na onze bestelling netjes een bevestiging met daarin de boodschap dat we de dag voor bezorging een tijdsindicatie zouden krijgen. Op de dag zelf kreeg ik een halfuurtje van te voren een belletje dat ze er bijna waren. Top geregeld. 

De foodbox van Jonnie Boer

We kregen in een grote doos ons viergangen diner geleverd. Zie per gerecht hoe dat netjes verpakt werd. Op dit moment zijn ze nog bezig met het finetunen en wordt er gewerkt aan betere alternatieven voor de verpakkingen.

cook like a chef ingr 5 culinessa 1 756x1024 - Review: Cook like a chef - De Librije

Wat aten we:
– Rauw gemarineerde zalmforel met plakjes ingelegde pompoen en een saus van amandelsherry en maggiplant;
– Zeeduivel geserveerd met gepofte aubergine en beurre blanc van gefermenteerd paprikasap;
– Langzaam gegaarde lamsnek met gerookte aal, krokante zeewier en koolrabi;
– Losgeslagen appeltaart.

Ok terug naar het maken van dit menu. Het is echt supermakkelijk en de bijgeleverde menukaart met instructie, ingredient kaartjes en de email met het YT filmpje maken het echt een eitje.

Met Cook like a chef kun je met gemak thuis de gerechten van een sterrenchef op tafel toveren. Je hebt geen stress of het gaat lukken, alles is afgewogen, voorbereid en voorgegaard, waardoor je alleen maar je bordjes hoeft op te maken. Ok, vooruit, misschien moet je e.e.a opwarmen. In ieder geval heb je meer tijd voor de opmaak. Per gerecht ben je zo een 10 – 20 minuten bezig. Leuk leuk leuk!

cook like a chef culinessa 3 1 683x1024 - Review: Cook like a chef - De Librije

Wat vonden we er van?

Voor ons als kookliefhebbers in het begin een beetje onwennig, gezien er maar weinig handelingen waren, maar op het moment dat we begonnen aan het eten van al dat lekkers waren we gelijk om. Alles viel in de smaak.

We vonden het beide leuk om te doen en wanneer je iets bijzonders te vieren hebt is dit een feestje. Met kerst is dit denk ik echt perfect! Dinner for two, lekker thuis, maar wel op TOP niveau.

Leuk detail, ik houd niet zo van lam, maar deze was echt fantastisch en zo lekker bereid. Ik gok dat ie gepekeld is. Het dessert is er eentje die ik niet zo snel zal vergeten. Het heeft op mij zoveel indruk gemaakt! Zoveel componenten voor een Hollandse Appeltaart; Jonnie ik vind je een genius!

cook like a chef culinessa 4 1 683x1024 - Review: Cook like a chef - De Librije

De BF zat na het dessert gelijk te neuzen in de kalender wanneer hij de box van de Lindehof kon bestellen. Die is is er helaas pas in de zomer volgend jaar. We gaan denk ik een reminder in onze kalender zetten want ik wil wel wat proeven van Surinaamse trots op dat niveau. Ook nemen we dan het bijpassend wijn arrangement erbij, dat hadden we deze keer niet maar zijn wel nieuwsgierig!

Het kerstmenu van Cook Like a Chef is vanaf 5 december te bestellen en kost
€ 79,50 euro per persoon. 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Review: Cook like a chef - De Librije

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.