Chinese party snacks // Het is TGIF  aka vrijdag, dus de perfecte frituurdag toch 😉 hehehe goed excuus zeg ik dan. In ieder geval ik vond het een mooie om dit hemelse hapje met jullie te delen: Chinese party snacks! Soms raak je geïnspireerd om een snackje te maken door een foto die je ziet ergens. Dat gebeurde met mij toen ik deze pakketjes op de blog van Sabine van Oh My Foodness zag. Ze was in Thailand en maakte Thaise pakketjes in de vorm van een “buideltje”. Volgens mij zou ze snel haar recept plaatsen, dus ik ben benieuwd wanneer die gepost wordt.

Mijn BF was in eerste instantie een beetje sceptisch, een pakketje eten met een gefrituurd pandan blad?! Maar gelukkig vonden hij en de mini het zo lekker dat ze bijna alles opaten terwijl ik braaf aan het vouwen en frituren was.

Ik vond het echt een super schattig hapje en bedacht daarom een Chinese variant: crispy Chinese party snacks. Ze zien er goed uit en vrolijken elk feestje op!

Culinessa chinese parcels 1024x682 - Chinese party snacks

Recept voor crispy Chinese party snacks

~ 20 Chinese party snacks
Ingrediënten
150 gr garnalen (gepeld en schoongemaakt) – gehakt

100 gr maiskorrels
[75 gr Chinese lotuswortel – gehakt] optioneel
1 kleine teen knoflook – geperst
1/2 tl witte peper
1/2 tl zout
1 bosui  – witte gedeelte – gehakt
20 loempiavellen van 5 inch/ 12,5 cm
20 strengetjes van 3 mm pandan blad (snijdt je pandan blad doormidden en dan in strips van 3 mm en kook ze eerst)

Hoe maak je Chinese party snacks 

In een hakmolen voeg je garnalen, knoflook, witte peper, zout, bosui en hak dit even kort.
Wanneer de garnalen goed fijn zijn gehakt voeg je de maiskorrels en eventueel de lotus wortel toe.
Hak nogmaals even kort en als je een grove pasta hebt ben je klaar om je “buideltjes te maken”
Neem een loempiavel en leg er met een grote theelepel wat van de garnalenpasta in het midden.
Vouw dicht en strik met een pandan streng dicht.
Frituur niet op te hoog vuur tot ze crispy en goudbruin zijn.
Serveer met een chili saus.

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

IMG 5320 e1411631858662 1024x1024 - Chinese party snacks

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Chinese party snacks

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)