Het is alweer bijna Chinees Nieuwjaar en voor wie het nog niet wist het is dit jaar het jaar van de AAP en dat ben ik..Ik hoor jullie al denken, maar neehee..dat is volgens de Chinese sterrenbeelden 😉 Ik ben heel erg lief en zorgzaam en vind het nog steeds fijn om mensen heerlijke eten voor te schotelen hoor.

Dat zette mij aan het denken. Ik heb volgens mij genoeg Kantonese klassiekers op de blog staan die ik met jullie kan delen hier in deze post.

Ben je van plan om het Chinees nieuwjaar te vieren of wil je een etentje geven geheel in Chinese stijl, dan mogen een paar gerechten niet ontbreken. Op tafel serveer je eigenlijk een heleboel gerechten en iedereen krijgt een kommetje met rijst. Zo kan men zelf beslissen welke gerechten ze wel of niet willen eten.
siu mai culinessa - Chinees Nieuwjaar Menu
Hieronder gerechten die je op tafel kunt zetten:

– Loempiaatjes of minder tratitioneel maar net zo lekker zijn deze garnalenbuideltjes.
Siu Mai, dit zijn soort van open gestoomde wontons. 

Wonton soepje.
– Lo Pak Go, Rettich cake met gedroogde garnaaltjes en chinese worst.
Chinese Dumplings ook wel Jiaozi genoemd. 
– De gestoomde vis met bosui en gember. 
Deze moet gewoon op tafel staan en je moet er minimaal 2 op tafel zetten. Een voor het oude jaar en een voor de volgende dag om het nieuwe jaar in te luiden.

Witte kip. Recept
– Kreeft met gember en bosui.
– Peking eend
– Geroosterde Pork Belly, wellicht op een gestoomd lotusbroodje?
– Chinese brocoli met oestersaus of een simpele gewokte Pak Soi.
Tjauwmin
IMG 6752 e1399820999862 - Chinees Nieuwjaar Menu

Eigenlijk eten ze bijna geen toetjes, maar wel wordt heel vaak een mandarijn gegeven die symbool staat voor voorspoed en geluk. Die zou je dus aan je gasten kunnen geven aan het einde van de maaltijd.
image 29 - Chinees Nieuwjaar Menu
Misschien leuk om te geven bij de koffie zijn traditionele walnoot koekjes of een soort geharde caramel met pindas, maar de minder traditionele gelukskoekjes die ik eerder deelde kunnen uiteraard ook.

Alvast veel eet en kookplezier en een Gong Xi Fa Cai.image 30 - Chinees Nieuwjaar Menu 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Chinees Nieuwjaar Menu

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.