Dit chilaquiles receptje is echt WOW! En zoooo simpel eigenlijk. Je moet vooral werken met mooie producten dan krijg je echt een gerechtje waar je u tegen zegt. 

Nadat ik een Mexicaanse lunch kreeg van Fairtrade (meer te lezen verder in dit bericht) smaakte dat naar meer. Dus bij deze .

No waste ontbijt

In Mexico maken ze dit gerechtje met leftover tortillas, maar ik koop gewoon een pak tortillas om dit te maken! ZO lekker!! Ondanks dat zij het in Mexico eten als ontbijt vind ik dit meer iets voor een brunch of hangover breakkie. Haha..de BF daarentegen zei neuh, deze kan ik de hele dag op.

Oh en als je nog meer leftovers hebt zoals kip (tinga de pollo) of bijv carnitas, dan kan dat er natuurlijk ook bij. Ik had dat niet dus ik ging voor lekker vega. Ook kun je er zwarte bonen en avocado bij serveren.

Salsa verde

Deze keer gebruik ik een kleine cheat, namelijk kant en klare salsa verde.

Salsa verde maak je met tomatillos, van die groene speciale tomaten en jalapenos. Ook zit er een lekker zuurtje in deze salsa. Een goede tegenhanger voor de gefrituurde chippies. Oh en wij maakten dit gerechtje nu met salsa verde, maar hij kan ook met salsa roja. 

Recept chilaquiles verde

Ingrediënten 
~ 4 personen 

250 gr maistortillas (ik ben mega van fan die van Tortilleria Taiyari)
4 eieren
(Vegan) Feta / sour cream
1/2 rode ui
1/2 bosje Koriander 
Salsa verde
130 ml water
[Optioneel: 1 Limoen in partjes]

Zo maak je chilaquiles verde – Mexicaans ontbijt

Knip de tortillas in kleinere stukjes, zodat je handige driehoekjes krijgt. Frituur ze knapperig en goudbruin en strooi er wat zout over. Laat uitlekken.
Terwijl je de tortillas in delen frituurt snijd je de ui in halve ringen of nog fijner.
Pluk de korianderblaadjes en hak grof.
Verkruimel de feta.
Bak de spiegeleieren met een snufje zout en peper.
Je serveert de chilaquiles door de gefrituurde tortillas op het bord te leggen, dan wat uien, feta, koriander en een beetje overgieten met salsa verde.
Als laatste het spiegeleitje erboven en klaar.
Geloof mij dit WIL JE gewoon NU.

Buon aprovecho!

Fairtrade lunch bij je thuis

Nog even terugkomend op de heerlijke lunch van Fairtrade. Wij werken nu allemaal natuurlijk meer vanuit huis en als je een keertje zin hebt om verwend te worden dan kan je gaan voor deze heerlijke drie gangen lunch voor 25 euro met drankjes en versieringen op 2 oktober. Bestellen kan vanaf nu!  Kijk eens hoe gezellig het eruit ziet. 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Chilaquiles verdes - Mexicaans ontbijt

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)