Deze Caribische rijst met bonen is van de categorie, simple food BIG pleasure. Ik ben de wereld van de Creole kitchen ingedoken, echte soul food deel ik met jullie de komende tijd. We trappen af met de Caribische rijst met bonen ook wel bekend als rice and beans. Laat me heel erg denken aan de Surinaamse Moksi Alesi of de Antilliaanse Aroz Moro maar dan net ff anders. Errruuuug lekker en ondertussen alweer 3 keer gemaakt in een korte tijd.

Rijst met bonen en kip – Rice and beans

Dit is zo een typisch gevalletje a-v-g maar dan r-v-g in de Caribische keuken 😉 Doe mij iedere week maar een bordje met dit soort eten en ik ben een blij ei. We serveren heel vaak bij dit soort eten snijbonen met tomaten saus of lekkere cajun kousebandjes, Surinaamse picalilly sambal, een lekkere bakbanaan en wat zuurgoed zoals zoetzure komkommer.

Bij deze heerlijke geurende kokos rijst past ook een krokant gefrituurd visje of een kippetje uit de oven of nog beter van de BBQ.

Caribische rijst met bonen – rice and beans

Ingrediënten

3 cupjes rijst
3 cups groentebouillon
2 cups kokosmelk Aroy D ( 250 ml)
1 EL kokosolie
1 medium ui
1 teen knoflook
1/2 tl tijm
200 gr zwarte bonen of black eyed peas (ik gebruikte die van HAK uit een zak)
1 Laurierblaadje
Mme Jeannette peper

Zo maak je Caribische rijst met bonen

Was je rijst (ongeveer 3 keer tot t water helder is) en laat deze uitlekken.
Fruit in de kokosolie uien en knoflook samen met de tijm.
Voeg in een pan rijst samen met de bouillon, bonen en kokosmelk toe en roer goed door.
Voeg het laurierblaadje toe.
Breng aan de kook tot het water bijna verdampt is, meng nog een keer goed door elkaar en leg dan de Mme Jeannette peper erbij met een deksel op de pan. Let op dit is voor een heerlijke aroma, maar hij moet niet openbarsten…anders feest.
Draai je vuur naar de spaarstand en laat nog 10 minuten stomen.
Meng goed door, breng de Caribische rijst met bonen op smaak met snuf zwarte peper en zout en serveer met bijv bbq chicken of Jerk chicken.

caribische rijst met bonen 1024x777 - Caribische rijst met bonen - rice and beans
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Caribische rijst met bonen - rice and beans

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je met liefde naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.


0/5 (0 Reviews)