Dit is eigenlijk een receptje voor een cajun kousenband, maar ik maakte hem nogmaals met lekkere knapperige snijboontjes. Kan ook heel goed. Mn moeder vroeg me zelfs hoe ik het gemaakt had, zo lekker vond ze het. S C O R E !!

Creole food, krioro, criollo..voor mij allemaal onder de noemer soul food. Daar vallen deze Cajun kousenbandjes ook onder. Eerder deelde ik al de moksi alesi van mn oma en Caribische rijst met bonen. Daar past dit gerechtje dus PERFECT bij. Cajun green beans genaamd in het Engels. Combineert ook erg goed met een pittige kip als jerk en dampend witte rijst overigens.

Wat ook heel goed kan is hier een gefrituurd visje bij serveren of lekkere curry gamba’s.

374DFD84 1D43 4C02 B129 35AAAF8BEAE7 884x1024 - Cajun kousenband of snijboontjes

Cajun kousenband – snijboontjes

Ingrediënten
~bijgerechtje

300 gr verse kousenband / Snijbonen
2 EL roomboter
1 medium ui
1 teen knoflook
1 tl Cajun kruiden
1 EL tomatenpuree
Zout naar smaak

Zo maak je Cajun kousenbandjes

Was en snijd de kousenband in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Je kan ze ook heel fijn snijden of schuin snijden, maar dit vind ik het makkelijkst.
Verhit in een pan de roomboter, snipper de ui en pers de knoflook en bak dit mee samen met de cajun kruiden.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje door.
Roer goed en voeg de kousenband toe samen met een klein beetje water.
Bak alles gedurende 5 minuten op hoog vuur en laat vervolgens op laag vuur nog 10 minuten zacht koken.
Breng op smaak met zout.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Cajun kousenband of snijboontjes

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.