Ik dacht wel leuk om even met jullie terug te blikken op een mooi jaar en ook even te kijken naar 2020.

Allereerst wil ik zeggen: DANKJEWEL dat je als trouwe bezoeker hier komt, niet alleen om te koken, maar hopelijk ook om te neuzen en inspiratie op te doen. Misschien tref je hier wel dat ene recept dat je al heel lang wil maken. Ik hoop het.

Mooie samenwerkingen

In 2019 heb ik een aantal hele mooie samenwerkingen gehad waar ik ontzettend trots op ben en met heel veel plezier aan gewerkt heb. Zo hielp ik een aantal bedrijven bij hun Social media zoals Lock & Lock, maar ook het mooie platform Clean clothes. Voor restaurant Zwart Amsterdam schoot ik foto’s voor hun Social media. Dat was niet alleen leuk om te doen maar ook tof om zoveel mooie content te maken en die later terug te zien op hun platformen of in advertenties.

Cullinessa.com collabs

Op Culinessa.com mocht ik ook mooie samenwerkingen delen. De ene keer was dat meer een verhaal om jullie ook wat inzicht te geven (zoals het artikel over “wat het biologisch keurmerk voor jou betekent als consument” of mijn tips om voedselverspilling tegen te gaan) de andere keer was het meer een ervaring die ik had en zo bijzonder vond dat ik het moest delen (zoals het meehelpen bij Resto van Harte als onderdeel van mijn samenwerking met Chaudfontaine) en met plezier maakte ik recepten voor jullie (de een wat meer voor de hand liggend en de andere net even wat vernieuwender: zo maakte ik het klassieke broodje kip kerrie, maar dan met jack fruit: lekker vega dus of krokante garnalen op zn Surinaams met kefir maar ook de hele kip uit de airfryer of de boerenkool met worst maar dan net even anders. Ook de zoete aardappel gnocchi met hack vond ik leuk om te delen). Ook mocht ik een hele bijzondere samenwerking met WW, het nieuwe Weightwatchers aangaan. Dat resulteerde in veel meer inzicht in mijn voedingspatroon, creatieve recepten en een mooie 6 kilo er van af. Dat allemaal voelde zo goed, dat ik dat eigenlijk meer wil doen en niet alleen maar voor Culinessa.com.

Meer freelance werk in 2020

Ik hoop dat ik in 2020 mooie recepten mag ontwikkelen en fotograferen voor nog een boel mooie merken. Dus wil jij mooie content voor je platformen en weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken, stuur mij gerust een berichtje. Ik help je graag.

Jullie favoriete recepten in 2019

Tijdens het koekeloeren op Google Analytics, keek ik met een grote glimlach naar de door jullie meest bekeken recepten; dit lijstje is lekker multi culti. Just like me <3 en dat vind ik heel leuk om te zien. Zo kwamen jullie met regelmaat de recepten bekijken voor:
Vegetarische burritos
Surinaamse bruine bonen
Hele kip uit de airfryer
Indonesische maiskoekjes
Thaise gebakken rijst
Pangsit snackje
Thaise papaya salade
Chinese dumplings
Surinaamse maizena koekjes
Pasta met eekhoorntjesbrood

Zelf wil ik in 2020 aan de slag met vooral veel BBQ recepten, maar ook gaan we verder op de Surinaamse, Aziatische en bak toer. Mocht je zelf een recept willen dat je al heel lang wil maken, maar niet weet hoe; laat het even weten! Ga ik ermee aan de slag voor jullie.

2019 bracht veel moois

Culinessa.com kreeg met behulp van Naomi van Deliciae.org een hele mooie metamorfose waar ik nog steeds iedere dag blij mee ben. Ik had aan de achterkant nog veel meer willen doen, maar nu weet ik: we gaan gewoon door met sleutelen aan de achterkant tot het helemaal af is. Hoe vinden jullie het eigenlijk

Al zoekende in mijn work-life balance en met wat motivatie van de BF besloot ik te gaan voor een eigen plekje waar ik naartoe kon om te werken. Dat resulteerde in een bureautje bij het leuke Hooghiemstraplein. Ik deel mijn werkplek samen met Dainahara van Explore Utrecht en de leuke fotograaf Hind van Hindmari.

BB00B822 7330 4B2E AA53 988F2484E337 683x1024 - Byebye 2019 en let's go 2020
Genieten in Frankrijk met Villatent

Met mijn gezin maakte ik reisjes, niet alleen voor onszelf maar ook om leuke bijzondere tripjes met jullie te kunnen delen. Net even wat anders maar perfect met kindjes.

Ook maakte ik samen met de BF mooie culinaire reisjes o.a naar Texel en Gent, die ik ook in 2020 wil voortzetten. Om wat meer tijd voor elkaar vrij te maken en samen te genieten kreeg ik ook nog eens van de BF een reisje Copenhagen kado. Dat gaan we in ieder geval in het voorjaar van 2020 doen. Heel veel zin in!

Ik mocht bij een aantal toffe workshops zijn en we aten zoveel lekkers bij oude favorieten en nieuwe restaurantjes die we uitprobeerden dat ik niet kan wachten om te zien wat 2020 in petto heeft voor Culinair Nederland.

bbq workshop thebastard.nl 1 706x1024 - Byebye 2019 en let's go 2020
Masterclass bij Intratuin

Persoonlijk

Voor mij persoonlijk was 2019 een jaar van vallen en opstaan; waarbij dit vooral te maken heeft met hersenletsel dat ik heb overgehouden aan de hersenschudding die ik in 2017 heb opgelopen. Ja, het is alweer 2! jaar later en het blijft een uitdaging. Gelukkig heb ik middels het revalidatie traject dat ik heb doorlopen een boel inzichten waar ik in 2020 mee aan de slag ga.

Het verschil is dat ik nu steeds beter mijn hoofd ga begrijpen en weet wanneer bepaalde situaties teveel zijn. Ook heb ik geleerd dat hoe graag ik ook niet wil en hoe enthousiast ik ook niet ben, ik helaas niet meer alles kan. Mijn hoofd zegt gewoon keihard nee als ik het wel probeer, dus dat was mijn hardste les dit jaar. Ook is 2020 het jaar waarin ik meer ga kijken naar wat ik wel kan en wat het jaar me dan ook gaat brengen. Zowel op werk als persoonlijk vlak.

Tijdens de boeklancering van Merel van Healthy wanderlust mochten wij een boeketje voor onszelf samenstellen en er een tekstje op knallen om ons er aan te herinneren dat we lief moeten zijn voor ons zelf; ik schreef “het is oke zo” en dat is echt zo; Mijn leven is niet perfect, ik heb ook nog mega veel dromen, maar mijn leven is ok zo en ik ga proberen met volle angst vooruit te gaan in 2020.

Heel veel liefs en dikke knuffels: Vanessa

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Byebye 2019 en let's go 2020

Zin in iets maken?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.