Buikspek van de bbq // Wie mij een beetje kent, weet dat ik DOL ben op barbecuen. En nee, ik heb het niet over “oranje supermarkt bbq vlees of vis”, maar over koken met de bbq. Onlangs was ik aanwezig bij een masterclass van Intratuin en daar heb ik zoveel leuks geleerd en geproefd. Daar vertel ik jullie graag meer over vandaag en ook deel ik het recept voor de buikspek uiteraard!

BBQ masterclass Intratuin

Tijdens deze  BBQ-Masterclass bij Intratuin ontdekte ik de wondere wereld van koken bij de Intratuin: los van leuke plantjes, kun je er dus echt mega veel scoren ook voor het eten: bijzondere kruiden zoals citroen verbena of Griekse basilicum, specerijen en kruidenmixen, maar ook servies, leuke glazen en werkelijk alles voor de bbq!

Goed terug naar de bbq masterclass. Met een kamado-BBQ kan je uitstekend puur, lekker en zonder teveel gedoe eten bereiden. En dat hebben wij mogen ervaren. Wij kregen leuke tips voor bbqen met the Bastard.nl, maar ook een fantastische uitleg over kruiden. Wim (op IG cookandherb) die wist ons allemaal te betoveren met zijn verhalen over kruiden en toen hij ons daarna dit pareltje serveerde waren we allemaal een beetje betoverd. Stiekem bleef de vraag hangen: hoeveel kruiden zou hij eigenlijk in huis hebben? Alleen verse of toch ook wat droge kruiden of juist helemaal geen kruiden?!

Tijdens de avond kregen we heerlijk eten, het merendeel bereid door chefs die konden toveren met de Bastard: vlees, vis, gepofte pompoenen, gegrilde groenten, bloemkool en nog veel meer lekkers. We mochten ook nog eens de Yellowtail King Fish proberen.

yellowtail kingfish thebastard.nl 1 1 1024x562 - Buikspek van de BBQ

Recept buikspek van de bbq

Ingrediënten
~ personen

1.5 kilo buikspek
2 citroengras stengels
6 EL Texaanse steakhouse rub
4 EL zonnebloemolie
2 EL granaatappelsiroop
2 EL maple syrup
1 limoen

Hoe maak je buikspek van de bbq?

Kneus de citroengras door er met de achterkant van het mes op te slaan. Rasp de limoen.
Doe de citroengras en de limoenrasp in een kom samen met de zonnebloemolie, de rub tot een marinade.
Smeer de buikspek in met de marinade.
Dek af met folie en laat minimaal 8 tot 24 uur intrekken. Hoe langer je hem laat staan, hoe intenser de smaak zal zijn.
Leg het buikspek op de BBQ op indirect vuur en gaat deze ca. 5 uur op 150 graden.
Meng ondertussen de granaatappelsiroop en de maple syrup en lak het buikspek in 3 keer af.

Ook BBQ master worden?

Tijdens twee avonden leer je de finesses van chef waardige technieken voor buiten koken, ontdek je gouden smaakcombinaties en de beste natuurlijke ingrediënten. Om alvast in de stemming te komen deelt Intratuin tips, tricks en drie natuurlijke DIY BBQ-dishes om je vingers bij af te likken. Meer informatie vind je hier!

JOR02359 819x1024 - Buikspek van de BBQ
foto van Jordi Sloots
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Buikspek van de BBQ

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.