Zelf bubble tea maken thuis; I got you!! Nadat ik een rondje bubble tea heb gedeeld die ik kocht bij SO TEA gingen jullie los op IG. Niet alleen jullie maar ook mijn mini ging los en aangezien ze bleef zeuren om bubble tea te kopen besloot ik het zelf te maken.

De theetest die ik onlangs met SPA Reine deed zorgde ervoor dat ik besloot om ook de bubble tea met dit laag gemineraliseerd water te maken. Zie hieronder het verschil met twee verschillende waters. Bizar he dat kleurverschil en ook de smaak is anders. Lees meer over de theetest en hoe je het perfecte kopje thee zet.

Bubble tea of BOBA of Milk tea

Goed terug naar de bubble tea of Boba. Dit kan je maken met de thee die jij lekker vindt, melk en een suikersiroop met de chewy tapioca balletjes. Je kunt het warm of koud drinken. Er zijn tig variaties en hier thuis hebben we elk zo onze voorkeuren. Onze gezamenlijke favoriet hier thuis is dus de originele, Taiwanese variant: de Oolong milk tea. Die maken we heel vaak! Hiervoor gebruiken we een kwalitatieve oolong thee met hele blaadjes van het merk Newby, maar ook merken als Crusio, Betjeman en Barton en Deux Freres bieden een fantastisch alternatief.

Oolong is een theesoort tussen groene en zwarte thee die half geoxideerde is met een hele zachte smaak.

Bubble tea balletjes – tapioca balletjes of boba balletjes

De tapioca parels zijn de tapioca of boba balletjes die je in de bubble tea ziet. Ze hebben van nature een neutrale smaak. Je kan ze zelf maken, maar dat is echt een werkje of kopen bij de toko. Er zijn verschillende balletjes te koop, maar ik ging deze keer voor gemak en snel! Bij de toko kocht ik een zakje tapioca pearls die al van bruine suiker gemaakt zijn en die je dus binnen 5 minuten gekookt hebt.

Deze balletjes blijven ongeveer een uurtje zacht, daarna worden ze weer hard. Houd hier dus wel rekening mee. Ook is het handig een groot en dik rietje te hebben om te kunnen drinken.

Bubble tea – Boba Recept

Ingrediënten
~ 2 kopjes

Voor de thee
Oolong thee
Heet Water, ik gebruikte SPA Reine

Voor de suikersiroop
Donkerbruine basterdsuiker
Water, ik gebruikte SPA Reine
snuf zout

Tapiocaballetjes (een klein handje per drankje)

(Haver/soja) Melk
[evt een scheutje room]

Zo maak je je eigen Bubble tea

Als eerste stel ik voor dat je de Oolong thee maakt. Deze moet echt even goed staan en trekken zodat het lekker sterke thee wordt. Je kan er zelfs voor kiezen dit een nacht te laten staan.

Vervolgens maken we de suikersiroop. De verhouding suiker:water = 1:1. Ik verhit in een kommetje het water in de magnetron (ongeveer 1 minuut) en roer het tot een gladde siroop.

Kook de tapiocaballetjes volgens de instructies op de verpakking en spoel ze kort af onder de kraan. Dit zorgt ervoor dat je balletjes lekker chewy worden van structuur. Vervolgen laat je ze 10 minuten weken in de suikersiroop.

Tijd voor het samenstellen van je bubble tea. Schenk zoveel van de parels en een flinke scheut siroop. Vervolgens schenk ik 1/3 thee erin en 2/3 melk. Zin in extra romig, voeg dan een scheutje room toe. Proef en voeg naar smaak evt nog meer van de suikersiroop toe.

Heb je geen zin om dit zelf te maken, dan kun je het uiteraard ook bestellen. Doe dat niet te vaak want t is best prijzig haha.

Bubble tea smaken

Andere favoriete bubble tea’s zijn:
– Matcha, melk en tapioca parels
– Jasmijn thee, melk en tapioca parels
– Thai Milk tea en tapioca parels
– Taro met jelly en tapioca parels
– Coconut en almond en tapioca parels

Ook kun je de tapiocaparels in allerlei smaken krijgen, zoals mango, lychee, maar wij vinden de zwarte bruine suiker het lekkerste. In plaats van de suikersiroop gebruiken mensen ook weleens gecondenseerde melk. Dit vinden wij echter echt TE zoet.

Deel je bubble tea creaties met me..ik ben ZO benieuwd!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Bubble tea maken thuis

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je


3.8/5 (5 Reviews)