Hoe leuk dat ik onlangs heerlijke frambozen kreeg. En dat waren geen gewone frambozen, nee, dat waren overheerlijke frambozen van Sweet Eve. Ik maakte er al een overheerlijke cocktail mee, maar vandaag een lekker toetje. Ook maakte ik al eerder brownies, maar dan met Amarula. Die zijn een beetje stout, maar ook heel erg lekker <3.

Het word weer kouder en dan gaan we weer lekker op de bank met een dekentje en een theetje, toch? Tenminste, ikke wel. Ik had vandaag een trui aan en ik keek uit het raam en dacht, ik heb zin in lekker de kaarsjes aan te steken, een grote pot thee te zetten en iets lekkers voor erbij en dan met een dekentje op de bank ontspannen. Dat werden dus deze brownies met frambozen.

Eigenlijk kun je deze brownies met van alles vullen, dus in plaats van de frambozen met bijvoorbeeld gehakte pecan noten, oreo’s, salted caramel of met cream cheese. Oh en heel handig, Verkade heeft sinds kort “kookchocolade“, dus je hoeft niet zelf meer te vogelen, maar gewoon heel handig de benodigde hoeveelheid afbreken en je kunt gelijk aan de slag.

Recept voor chocolade brownies met frambozen

Ingrediënten
2 Eieren
35 gr Bloem
40 Cacaopoeder 
100 gr chocolade (minimaal 65%)
150 gr suiker
125 gr boter
1/2 tl baking powder
Handjevol frambozen

Zo maak je chocolade brownies met frambozen

Smelt de boter samen met de chocolade.
In een kom meng je de bloem, cacaopoeder, suiker en baking powder.
Voeg nu de “bloem” samen met de gesmolten “chocolade-boter” en meng tot een beslag.
Kluts nu de eieren en voeg die toe.
Giet het beslag in een ovenschaal en steek de frambozen erin. Zorg wel dat je een spatie van 2 cm tussen de frambozen hebt zitten.
Bak de brownies gedurende 20 minuten op 175 C (hete lucht oven).
Laat afkoelen en snijdt in stukken.

IMG 9933 1024x1024 - Chocolade brownies met frambozen

Nog meer brownies bakken?

Amarula chocolade brownies
Brownies met Baileys en een butterscotch saus
Pandan kokos brownies

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Chocolade brownies met frambozen

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.