Broodje pittige krab op z’n Surinaams // Ik heb eigenlijk altijd wel een blikje krab in huis voor dagen zoals deze. Ik miste mijn Suriname en eigenlijk miste ik gewoon R’s fantastische kookkunsten. Dit recept brengt mij terug naar een vakantie van wel tien jaar geleden, waar ik heel veel bij R thuis was en eigenlijk elke dag wel mee at. Gelukkig is R verzot op koken en vond ze het geen straf om voor ons ontbijt, lunch en diner te maken. Het was elke keer weer een verwennerij, net zoals dit receptje! Ze kocht dan ook van die heerlijke Chinese puntjes bij de bakkerij, besmeerde ze met roomboter en als laatste wat van dit pittige krab beleg. Voor mij echt herinneringen die ik koester!

Recept Broodje Pittige krab op zn Surinaams 

Ingredienten
1 kleine ui – fijn gesneden
1 blikje fancy crab meat – 170 gr
Adobo Seasoning of Knor aromat
2 EL ketchup
1 EL suiker
zwarte peper
2 takjes platte peterselie – fijngehakt
[1 cm mme Jeannette peper – heel fijn gesneden]


Hoe maak je pittige krab op zn Surinaams?

Open het blikje krab en laat goed het vocht uitlekken. Probeer zoveel mogelijk vocht kwijt te raken.
In een wok of pan voeg je 2 EL olie toe en bak je de uien tot ze doorzichtig zijn en er aroma vrijkomt.
Wil je de boel pittig maken, dan kun je nu de mme Jeannette peper toevoegen]
Nu kun je de krab erbij doen en goed wokken gedurende 2 minuten.
Breng op smaak met adobo, peper en een klein beetje suiker. Voorzichtig met de adobo anders wordt het gerecht te zout.
Proef je krab en kijk of het goed op smaak is en voeg anders nog wat suiker en adobo toe. Het gerechtje moet een btje zoet, zuur smaken met een vleugje tomaten.
Voeg nu 2 EL tomatenketchup toe en blijf goed de krab wokken en bak nog 3 minuten.
Wanneer je helemaal klaar bent, strooi je de peterselie erboven.

Heerlijk om het te eten op brood dat net afgebakken is of uiteraard op een Surinaams puntje.

Njang Switie

IMG 4803 1024x1024 - Broodje Pittige krab op z'n Surinaams

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Broodje Pittige krab op z'n Surinaams

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)