Deze biefstuk met pepersaus en room is een klassieker die ik jullie niet wil onthouden. De BF en ik keken een avondje naar Youtube en toen kwamen we dit recept tegen. Hierin zijn een aantal ingrediënten gebruikt die we niet voorhanden hadden, dus gaven we er onze eigen draai aan. Dit is dan ook de versie waarbij we vooral gebruik hebben gemaakt van wat je al (vaak) in huis hebt liggen.

Steak Au Poîvre

Een Franse klassieker en jullie houden van klassiekers volgens mij dus have fun with this one! Wij aten het twee keer in een week. De eerste keer om te testen en te kijken of er animo voor was dat ik dit recept met jullie zou delen en de tweede keer om op te schrijven wat we gedaan hebben en om de hoeveelheden te noteren maar ook omdat we het ZO lekker vonden.

De Fransen eten deze biefstuk met pepersaus en room vaak met lekkere frietjes erbij. Wij aten het een keer met friet en de andere keer met aardappelpuree (zoals op de foto hier). Voorkeur is toch wel met frietjes. Erg lekker erbij zijn gegrilde groenten of een frisse salade.

Filet Mignon – Ossenhaas

Het stukje vlees dat je hiervoor nodig hebt is ossenhaas. Ik ging naar de slager toe en vroeg daar om een stukje vlees voor 2 personen ~ 400gr. Het is een wat dikker stukje vlees dat ik in z’n geheel heb gebakken.

Klassieke Pepersaus

De klassieke pepersaus wordt dus gemaakt met o.a. (zwarte of groene) peperkorrels, sjalot room en een scheutje cognac. Wij gebruiken zwarte peperkorrels want die hadden we in huis, maar als je groene peperkorrels gebruikt is het net wat minder heftig is me verteld. Ik plette van te voren goed de zwarte peperkorrels die in het vlees worden gedrukt.

Recept biefstuk met pepersaus – steak au poîvre

~400 gr ossenhaas
zout
1 EL peperkorrels
1 EL olijfolie
1 EL roomboter
1 grote sjalot
5 kappertjes + 1/2 tl vocht van de kappertjes
30 ml cognac
120 ml runderbouillon
120 ml room

Zo maak je biefstuk met pepersaus – steak au poîvre


Haal de biefstukjes op tijd uit de koelkast zodat ze op kamer temperatuur komen. Minimaal 30 mins van te voren.
Verwarm de oven voor op 125C.
Snipper de sjalot.
Stamp de peperkorrels grof, niet te grof, maar ook niet te fijn.
Strooi wat zout aan een kant en druk de gestampte peperkorrels aan de andere kant in het vlees.
Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak met de vleeskant met peperkorrels naar boven.
Bak de biefstukken in ca. 2 minuten bruin, keer om, voeg de roomboter toe en bak de andere kant ook 2 minuten. Giet lekker de roomboter over de biefstukken terwijl je ze bakt.
Haal uit de pan en laat op een rekje in de oven verwarmen tot je het gaat opdienen.
In dezelfde koekenpan ga je nu de saus maken.
Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak op medium vuur tot glazig. Voeg nu de kappertjes samen met de cognac toe tot het verdampt is (je kan het ook flamberen dan is het nog sneller weg).
Laat nu samen met de room, vocht van de kappertjes en de bouillon inkoken tot je een lekkere romige saus heeft.


Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Biefstuk met pepersaus en room - steak au poîvre

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)