Het Best Kept Secret Festival staat vooral bekend om zijn goede muziek. Niet mainstream, de nieuwste ontdekkingen en lekker chill. Maar ook vinden ze het belangrijk om de gasten lekker eten aan te kunnen bieden en dat wordt gewaardeerd.

Want tegenwoordig willen we niet alleen lekker dansen, maar willen we ook lekker eten. Zeg maar dag tegen frietjes, bitterballen en frikandellen en hallo food trucks! Tenminste dat geldt voor mij. Ik wil lekker dansen, genieten, drankjes drinken, maar zeker ook even een goede bodem leggen en dan niet met zomaar eten. Nee met lekker eten, het liefst nog van mijn favorieten. Uiteraard verwacht ik geen culinaire hoogstandjes zoals je die in een restaurant mag verwachten, maar ik wil toch wel kwalitatief en puur eten dat gemaakt is met liefde en passie. Dat proef je namelijk.
IMG 1388 1024x683 - Best Kept Secret Festival Proeverij
2015 04 20 BKS Proeverij 1228 1024x683 - Best Kept Secret Festival Proeverij
2015 04 20 BKS Proeverij 1311 1024x683 - Best Kept Secret Festival Proeverij
Had ik even mazzel dat ik afgelopen maandag mocht komen voorproeven. Samen met nog andere foodies, pers en fans van Best Kept Secret Festival schoof ik aan lange mooie gedekte tafels waar bij hoge uitzondering de rollen waren omgedraaid. Voor een keer stond niet de muziek in het middelpunt, maar draaide het allemaal om het eten. Ja echt! Wel konden we genieten van heerlijke muziek die ook op het Best Kept Secret Festival te horen zal zijn.

We mochten plaatsnemen bij Restaurant de Klub in Utrecht, waar we werden verwend met een 4 gangen diner gemaakt door 4 verschillende food concepts die ook te vinden zijn op het festival: van restaurants, cafe’s tot foodtrucks. Ze maakten er een waar culinair feestje van. Ja, echt! Ik hoor je nu denken, hoe kan dat nou? Nou bekijk maar wat voor lekkers er op het menu stond en de foto’s die ik maakte en oordeel dan zelf.

Ik weet iig wel wat ik 19-20-21 juni ga doen. Gedurende het weekend zullen er wel 50 food concepten aanwezig zijn. Welliswaar niet op culi niveau, maar zeker wel met liefde en passie voor eten.

Om jullie een indruk te geven wie er kookte en wat ze maakten deel ik hier met jullie het menu.
Wood Pizza
We begonnen met een kleine net gebakken pizza. Ik koos de vegetarische variant, wat een caprese bleek te zijn. Heerlijk vers en oh zo knapperig. Wat kan eenvoudig soms een feestje zijn als het gemaakt is met de juiste ingrediënten.
Balls and Glory
We kregen twee verschillende ballen: kip en varken. Mijn favoriet was die met varken, gevuld met een truffle saus, geserveerd met stoemp (Belgische puree met groenten). Geen idee war William met de saus gedaan had, maar die was goddelijk lekker. Een soort kalfsfond, maar zo diep en gelaagd met een zoetje erin dat ik er maar van bleef proeven. Ik likte nog net niet van mn bord.
Restaurant de Klub
Een aardappelpuree met truffel geserveerd met een brique (soort filo deeg loempiaatje met daarin prei verstopt), truffle aardappel chips, gepofte knolselderij en een beurre blanc erbovenop. Het leek wel een schilderijtje door de mooie kleuren!
The Village
Last but not least mocht de Village ons verwennen met koffie en een toetje. Het was niet zomaar een toetje, maar heerlijk ijs gemaakt van cold brew. Het leek net of een beest mijn toetje had aangevallen. Na enig onderzoek van mijn kant, bleek dat dit een knipoogje van de chef was om het nieuwe restaurant aan te kondigen. Ze openen namelijk eind mei een tweede vestiging van the Village aan het Wolvenplein. (In de oude gevangenis idd). De Wolvenklauw had dus wel degelijk een functie.

Wil je meer informatie over kaartjes of de programmering, check dan de website van Best Kept secret en wacht niet te lang, want het gaat hard! 19-20-21 Juni zal in het teken staan van lekkere muziek, voetjes van de vloer, drankjes en uiteraard heerlijk eten. Ik wens jullie dan ook heel veel plezier!
IMG 1401 1024x643 - Best Kept Secret Festival Proeverij
IMG 1403 1024x755 - Best Kept Secret Festival Proeverij
IMG 4373 1024x1024 - Best Kept Secret Festival Proeverij
IMG 4631 1024x1024 - Best Kept Secret Festival Proeverij
IMG 4632 1024x1024 - Best Kept Secret Festival Proeverij
IMG 4633 1024x1024 - Best Kept Secret Festival Proeverij

De foto’s gebruikt in deze blogpost zijn van Juri Hiensch en van mij.