Ik heb sinds een tijdje het bakboek van Menno de Koning in mijn boekenkast, maar ik had telkens geen tijd om er goed in te duiken. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Tot dit jaar keek ik niet naar het TV programma Heel Holland Bakt. Echt..dat is niet gelogen. Hoe dat komt, tja, dat weet ik niet. Maar op een avondje zat mijn BF te zappen en we belanden op de gezelligheid met Martine, Janny en Robert en een hele bups aan kandidaten die ah stressen waren omdat ze een opdracht kregen voor het bakken van een of andere geweldige taart. We bleven geboeid kijken. 

Ik vond vooral de verschillende kandidaten en hun achtergrond fascinerend. Enige vragen die wel bij mij blijven boven komen zijn:
– Kunnen ze nou allemaal bakken zonder receptuur? Bakken is namelijk zo een precisie werk dat ik het me bijna niet kan voorstellen.
– Hoe bereid je je voor op zo een bak avontuur. Ga je dan als een malle bakken of moet je echt meer dan hobby bakker zijn om dit voor elkaar te boksen?

Goed ik keek dus vanaf die dag elke aflevering en was mega fan van Menno. Vooral zijn rust en zijn fijne baksels maakten hem bij mij favoriet. Ik was dan ook blij dat ik een exemplaar van zijn boek kreeg tijdens de boeklancering georganiseerd bij het ubercute Betty Blue in Amsterdam.
IMG 1548 e1428496712564 1024x1024 - Bakken met Menno de Koning! Ja, die van Heel Holland Bakt

Het boek is een lekker dik boek met een heleboel recepten om van te smullen. Je merkt gelijk de voorliefde die Menno heeft voor specifieke dingen: Amerika, Cartoons en tattoos. Ook komt sterk naar voren dat hij Vegetarier is. Sommige recepten maakt hij zonder melk, eieren en boter. <<WOW>> 

Er komen in het boek dan ook bekende taarten, cupcakes en koekjes voorbij. Denk hierbij aan rainbow layer cakes, whoopie pies, oreo cookies, pretzels en red velvet! Ook komen er een aantal “Heel Holland Bakt” taarten in voor en zijn guilty pleasures. Uiteraard ook zijn Captain Amerika Pie waar die mee won.Een pareltje om te zien! Alle recepten zijn voorzien van een foto en een duidelijke instructie. Geen lappen tekst, maar kort en duidelijk omschreven hoe je een succesvol recept maakt. Misschien wel omdat hij een man is 😉

Ik ging aan de slag met de havermout koekjes en oh wat zijn die lekker. En zien ze er niet mega cute uit? Samen met mijn mini ging ik aan de slag en ze stond erop dat we de koekjes bewaarden in haar Nijntje blik. Ze pasten niet allemaal, maar wow wat een feestje! Het recept van deze heerlijke havermoutkoekjes heb ik ook gedeeld en nu kun je zelf ook gaan bakken met Menno.

IMG 0519 1024x683 - Bakken met Menno de Koning! Ja, die van Heel Holland Bakt IMG 0514 1024x683 - Bakken met Menno de Koning! Ja, die van Heel Holland Bakt
Tijdens de boeklancering mochten we van zijn baksels proeven en de Captain America cake was lekker, maar de Chocolade Pindakaas cake voor mij echt de winnaar! Die staat dus heel hoog op mijn to bake lijstje!

Bakken met Menno 
Kosmos Uitgeverij
176 pagina’s voor €24,99

image003 1 - Bakken met Menno de Koning! Ja, die van Heel Holland Bakt