Zoals jullie weten heb ik in mijn vorige blogposts aangekondigd op bak avontuur te gaan. Vandaag deel ik weer een van mijn avonturen.

Ik ben al vanaf het eerste uur fan van Linda Lomelino. En dan heb ik het over haar Instagram account. De fantastische fotografie, de heerlijke recepten en het enthousiasme voor bakken zijn voor mij zeer inspirerend. Haar blog bekijk ik eens in de zoveel tijd en ook maakte ik al eerder de heerlijke dulce de leche chocolade koekjes. Too die for!

Haar eerste bakboek Trendy Taarten pronkt dan ook al jaren in de kast, maar met een fantastische zus die ook nog eens de lekkerste taarten bakt, had ik tot voorheen zelf niet de behoefte om los te gaan. Totdat haar boek “Zoet en Shoot, voor bakkers en bloggers” uitkwam. Ik moest en zou dan ook dit boek hebben dat zowel de passie voor bakken als bloggen als fotografie combineert.

Zoals jullie weten, heb ik een tijdje geleden besloten om iets meer te doen met bakken. Ik kocht bij een van mijn favo kookwinkels Kookpunt twee goede bakblikken van Fat Daddios, een mooie taartplateau van Dille en Kamille en toen ik het boek thuis had kon ik aan de slag.

Om mijn prachtige bakblikken te dopen besloot ik het taartje dat ik tijdens onze 15 year anniversary at als inspiratie te gebruiken. Ik koos voor het recept van de Chocoladecake van het “Chocolade cake met caramelpopcorn” en ging hiermee aan de slag. Voor ik eraan begon, belde ik nog even met mijn hulplijn op Curacao, Luigi Chavarria van La Vie en Rose. De beste patissier op het eiland, maar helaas voor mij dikke pech dat hij niet in Nederland woont. Gelukkig coachte hij mij en durfde ik het aan.
image16 1024x1024 - Bakavontuur + review Zoet en shoot Linda Lomelino

Ik haalde de benodigde boodschappen en verzamelde de bakspullen die ik nodig had. Lees meer over mijn benodigde bakspullen in de blogpost over mijn bak musthaves.

Goed, terug naar mijn cake avontuur. Cake bakken is best stressvol. Waar ik met koken helemaal blind op mezelf vertrouw, werd ik hier toch echt bloedje nerveus van. Zou die taart wel lukken, niet vallen en zou die wel lekker zijn. Helaas kom je hier pas achter wanneer je helemaal klaar bent, dus aan het avontuur beginnen moet je toch.

S T R E S S!

Ik volg altijd heel braaf het recept, dus dat deed ik ook met dit recept. Waarom staat er niet bij of je de oven op hete lucht moet gebruiken of alleen van onderen moet verhitten. Oh wel, ik gokte en liet het gewoon op hete lucht staan. Na de 35 minuten aangegeven baktijd in het recept, had ik een cake die nog vrij vloeibaar eruit zag en kreeg ik een lichte hartverzakking. Hulplijn wederom ingeschakeld en toen werd mij geadviseerd de oven van onderen uit te verhitten en het nog 10 minuten aan te kijken.

Na tien minuten kreeg ik weer wat hoop. Het zag er goed uit en het rook lekker. Nu moest de boel nog afkoelen, moest ik mijn taarten doormidden snijden en de boel nog met de chocolade ganache besmeren. Nog meer Stress. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en kijk eens wat het geworden is. Ik ben best een beetje trots, nu nog verder oefenen op mijn icing skills.

IMG 8810 1024x993 - Bakavontuur + review Zoet en shoot Linda Lomelino

Wat vind ik van dit kookboek?
Het eerste dat opvalt zijn de verschillende pagina breedtes in het boek. Even goed doorbladeren brengt al gauw tot de conclusie dat de minder brede pagina’s de informatieve hoofdstukken zijn. Handig! In de hoofdstukken Bakken, Decoreren en Stylen en Fotograferen komen vooral de technieken aan bod. Met duidelijke stap voor stap instructiefoto’s leer je hoe je het best een beslagvorm kunt bekleden of perfecte botercrème toefjes maakt.

Dit boek is voor mij echt genieten als het op de fotografie aankomt. Ik laat me regelmatig inspireren door foto’s van anderen of terwijl ik aan het oefenen ben met fotografie is het hebben van dit soort boeken altijd handig. Verder is stylen voor mij net zo belangrijk als fotograferen, dus heel fijn dat dit ook terugkomt in dit boek.

Ondanks dat het boek is opgezet met een heleboel handige tips, miste ik het “Wat als het misgaat” hoofdstuk. Zeker voor een onervaren bakker zoals ik, zou dat mij toch echt wel wat meer houvast geven.

Al met al een fijn boek om in de kast te hebben staan en ook leuk om als kadootje weg te geven! Volg mijn bakavontuur op #culinessabakavontuur.

Titel: Zoet & Shoot
Auteur: Linda Lomelino
Uitgeverij: Kosmos uitgevers
184 pagina’s en €24,99

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Bakavontuur + review Zoet en shoot Linda Lomelino

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.