Een gezellige babyshower met leuke tips voor het eten. Vandaag neem ik jullie mee en vertel jullie over een recentelijk familie projectje. In onze familie- en vriendenkring geldt: babyshower = de mom to be flink verwennen met lekker eten en cadeautjes. Het grootste gedeelte van het gesprek ging dan ook over wat we op tafel zouden aanbieden aan de gasten die dag.

Nu wil je natuurlijk weten voor wie ik dit organiseerde? Dat was voor de baking queen van The Sweethouse Amsterdam a.k.a mijn allerliefste zusje die onlangs een mini me in haar leven heeft en dat is heel bijzonder. Ten eerste maakt het je toch wel emo [ je kleine zusje wordt mama!!!] en tevens besef je hoe snel de tijd gaat en dat je eigen mini’s niet zo mini meer zijn. H U I L EN, want mn oudste gaat na de vakantie alweer naar de middelbare school.

Wat eten tijdens een babyshower

Goed terug naar de babyshower. Hoe verwen je iemand die zelf goed kan bakken nou met de lekkerste hapjes en taartjes. L A S T I G. Heb lang getwijfeld hoe dit aan te pakken. Aangezien zij bij de meesten van ons in de familie de taarten verzorgd heeft moesten we haar echt in het zonnetje zetten. Dit werd dus een family effort.

We gingen niet voor de klassieke babyshower taart, want er is niemand die de Queen van The Sweethouse Amsterdam kan overtreffen, dus die beslissing was snel genomen. 

We maakten al haar favoriete “huis” taarten lees:

  • Indonesische Pandan chiffon cake;
  • Surinaamse bojo;
  • Surinaamse eksi koekoe (met van die gesuikerde muisjes);
  • Van huize van Wely (haar favo) een klassieke maar mooie taart met witte chocolade krullen en een touch of gold. Sjiek de friemel 2.0.

En heel leuk; uit zichzelf maakte zij een lading “sugar cookies” versierd in thema. Verder hadden we heel veel lekkere hartige snackjes, zoveel mogelijk haar favorieten:

Babyshower thema – OH baby als rode draad

Haar thema was konijn (dit jaar is het jaar van het Konijn in de Chinese astrologie) en regenboog. Dat hebben we zoveel mogelijk aangehouden met een touch of gold en de “Oh baby” tekst die terugkwam in het eten, als slinger en in het babyboek. Ondanks dat het allemaal verschillende taarten waren, was het door die prikkertjes toch een geheel.

Ook kocht ik een fotolijst van eikenhout en printte een zelfgemaakte poster uit om ons babytje te verwelkomen. Tevens was dit perfecte aankleding voor de tafel. Idem voor de populaire Ikea regenboog vaas. Had de mom-to-be ook bij thuiskomst een leuke herinnering.

IMG 3081 683x1024 - Babyshower organiseren - met leuke tips voor het eten

Spelletjes tijdens de babyshower

Daar kan ik kort over zijn, die deden we niet haha. Het was vooral een gezellig samenkomen. Het enige wat we wel hebben gedaan is de omtrek van de buik raden dmv krullint. Dat leverde nogal een leuk plaatje op

Nu ben ik zelf heeeel benieuwd hoe de geboortekaartjes gaan worden. Gaat ze helemaal zelf ontwerpen. Zal vast wel iets zijn met regenboog en konijntjes gok ik. Ik zou zelf bijna weer een geboortekaartje maken; haha.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Babyshower organiseren - met leuke tips voor het eten

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je