Soms heb je van die dagen dat je iets brilliants bedenkt, toch? Sorry dat ik wat arrogant klink, maar geloof mij nou maar deze keer is het terecht. Miss Monocrafft kwam ons vereren met een bezoekje en uiteraard aten we daar heerlijk bij. Als je mn blog volgt, weet je dat ik niet echt een toetjes persoon ben. Af en toe maak ik wel es wat en omdat ik Vietnamees ging koken die avond dacht ik waarom ook niet een zelfgemaakt toetje erbij. Aangezien ik best vaak Banh Khot maak, waar ik jullie in een andere post over zal vertellen, inspireerde het mij om dit als toetje te maken, dus een zoete variant. Zo ontstond dus het idee van het maken van Aziatische poffertjes. Waarom Aziatisch? Door de combinatie van Pandan en kokos te gebruiken: Duuh! Mocht je het niet weten, dit is een klassieker in Azie. Heel veel toetjes gebruiken deze twee ingredienten die samen echt heerlijk zijn. Denk aan de Indonesische Tjendol, de bekende Pandan cake of zelfs Thaise kokos pandan jelly. Allemaal combineren die twee, dus waarom ook niet verwerken in een Nederlandse klassieker. 

IMG 4028 1024x1024 - Aziatische Poffertjes - Pandan Kokos poffertjes

Recept voor Aziatische Poffertjes

Ingredienten ~ 4 pers
250 ml (1 klein pak) Aroy D kokosmelk
200 ml water
200 gr rijstebloem
60 gr suiker
snufje zout
1/4 tl Pandan pasta
Olie om te frituren
Indonesische Palm siroop [Gula Djawa]- om te serveren
1 EL gegrilde geraspte kokos – om te serveren

Methode
Mix de kokosmelk, water, rijstebloem en een snufje zout.
Wanneer je een glad beslag hebt, kun je de pasta toevoegen en mengen met het beslag tot ie mooi lichtgroen van kleur is. Wil je poffertjes die wat knallen van kleur, dan voeg je nog wat van de pandan pasta toe.

Schenk het beslag in een knijpfles die overigens je leven echt een stuk makkelijker maakt wanneer je de poffertjes bakt.
Laat je poffertjespan heel heet worden en bestrijk met olie.
Knijp in elk vorm een beetje van het beslag en bak goudbruin. Keer om en bak nu de andere kant ook goud bruin.
Serveer met wat geraspte kokos en wat gula djawa siroop.

Heerlijk!

Neem ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

IMG 4552 1024x1024 - Aziatische Poffertjes - Pandan Kokos poffertjes

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Aziatische Poffertjes - Pandan Kokos poffertjes

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.