Awa di Lamunchi recept // Ondanks dat de zomer er een beetje van door is, wil ik vandaag toch een drankje met jullie delen waarmee je gelijk weer in zomer modus komt. Een lekker fris drankje op basis van limoentjes!

Wij gaan bijna elk jaar op vakantie naar Curaçao omdat mijn omaatje van 95 jaar daar woont en we haar zo vaak mogelijk willen zien. Op zich ken ik het eiland best goed. Ik schreef al eerder over mijn culinaire favorieten op het eiland, over Landhuis Dokterstuin, Purunchi en Plasa Bieu. Iets waar ik nooit aan zal wennen daarentegen is de hitte, want heet dat wordt het wel daar op Dushi Korsow. De airco is mijn bff en verder probeer ik zoveel mogelijk te drinken. Een klassieker op curacao is dus Awa di Lamunchi: een verfrissend drankje gemaakt met limoentjes, ijskoud water en suiker.

Mocht je een keer op het eiland zijn, dan moet je echt een Awa di Lamunchi drinken bij Beach club Aloha. De bartender Mike maakt dan de lekkerste awa di lamunchi, met gecrushd ijs en al. Misschien zijn het zijn skills, misschien mijn emoties, lekker was die zeker!

IMG 1709 e1408198886470 1024x1024 - Een favoriet uit Curaçao: Awa di Lamunchi
Recept voor Awa di Lamunchi ~ 1 liter

Ingredienten
1 liter ijskoud water
3 limoentjes
10 volle theelepels suiker 
Ijsklontje/ gecrushed ijs

Hoe maak je awa di lamunchi

Pers al het sap van de limoenen en combineer met suiker en water.
Proef het en breng anders nog meer op smaak met limoensap en suiker.
Serveer met [gecrushed] ijs.
Je kan het ook invriezen en er een frozen awa di lamunchi van maken.

Ik heb nog meer lekkere Antilliaanse recepten die je misschien ook wil maken:
Arepa di Pampuna – Pompoenpannenkoekjes
Awa di tamarijn – Tamarinde siroop
Gebakken Funchi – Krokant Gebakken polenta
– Antilliaanse Kaasballetjes

IMG 1743 e1408213496236 1024x1024 - Een favoriet uit Curaçao: Awa di Lamunchi

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Een favoriet uit Curaçao: Awa di Lamunchi

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)