Vandaag vertel ik jullie alles over onze Arlo video deurbel, de Arlo Essential Wire-Free Doorbell om precies te zijn. Het is grappig, maar ik ben zelf niet zo van de gadgets, de HB daarentegen ging direct los toen we eenmaal het papierwerk rond hadden voor onze verhuizing. Niet altijd sta ik hier voor open, maar toen hij begon over de voordelen van een wireless deurbel en het altijd bereikbaar zijn voor de bezorgers was ik om. Wij mochten deze wireless video deurbel testen van Arlo en ik vertel je graag hoe het mij tot nu toe bevalt.

nes deurbel 2 - Ervaringen met de ARLO video deurbel

Voordelen van zo een slimme deurbel

Op de wish list van de HB voor het nieuwe huis stonden dus een nieuwe tv, je raad het vast al maar THE FRAME stond hier hoog op het lijstje, maar ook een wireless video deurbel, een camera voor in huis en ook nog eentje voor in de tuin, een floodlight genaamd. Verlichting in huis met een app en ga zo maar door. Eigenlijk komt er geen einde aan zn gadget wensen, maar voor mij is dat niet zo belangrijk. Sterker nog, alles digitaal geeft me de kriebels en dan heb ik toch wel een beetje het big brother is watching you gevoel en daar hou ik niet van.

NIWS, back to de voordelen van zo een slimme deurbel:
Het gaat dus om een deurbel met ingebouwde camera, waarbij je een melding op je mobieltje krijgt als er activiteit is bij de voordeur. Bovendien heeft de Arlo Essential Wire Free Doorbellnog meer handige functies.

Eigenlijk ben je zo dus altijd “thuis” en bereikbaar, ook als je niet thuis bent. Je krijgt een “telefoontje” van je deurbel op het moment dat iemand het indrukt en kan zo vanaf afstand met ze communiceren.

Ook wanneer je helemaal boven bent en de deurbel gaat kun je dus opnemen en zeggen dat je er aan komt. Willen ze niet wachten, dan kunnen ze het pakket voor de deur plaatsen aangezien je toch al onderweg bent naar beneden.

Ik vind dat dus rete handig. Oh ja en je kunt natuurlijk zien wie er voor je deur staat he. Ook fijn! Zeker ik, als het wat donkerder is en ik alleen thuis ben. Geeft het me toch een fijn gevoel. Oh en dan heb ik het nog niet eens over die collectanten die ongevraagd hier aanbellen elke week. Die kan je dus mooi skippen als je boven bent. Haha.

Bij de ARLO kun je ook een abonnementje nemen en zo opnames maken van wat er gebeurd gedurende de dag op je terein. Ook daar krijg je dus een veilig gevoel van, tenminste ik wel.

Verplicht sticker om te waarschuwen

Goed om te weten; als je een slimme deurbel met camera gebruikt is het eigenlijk verplicht om de camerabewaking sticker te plaatsen. Daarnaast heeft deze sticker ook nog eens een preventief effect. Plaats deze sticker in de hoek van het raam of bij de deur en deze waarschuwt ongewenste bezoekers en schrikt af. Hij werkt dus ook een beetje preventief.

Review Arlo Essential Wire Free Doorbell

Mooi strak design
Makkelijk installeren via handleiding of filmpje
Verbinding met smartphone
Kristalhelder beeld; ook nightvision
Geluid is top

Oplaadbare batterij

De HB heeft zonder al teveel gedoe de deurbel kunnen monteren op de oude plek waar de bel eerst zat. Enige obstakel toen was dat we niks hoorden wanneer iemand op de bel drukte. Na enig onderzoek en Googlen moesten we dus nog een extra “chime / gong” bijbestellen. Die heb ik nu ingeplugd in het stopcontact bij de keuken waar we meestal zijn (volgens de HB trekt dit niet veel stroom). Er zit een kleine vertraging in soms, maar dat gaat echt om 1 a 2 seconden.

Tijdens het lezen van de reviews over deze deurbel kwam ik tegen dat de oplaadbare batterij nog een issue kan zijn, dat heb ik nu nog niet ondervonden en ondertussen gebruiken we het al drie maanden en gaat het prima. Misschien is dit dan een probleem van oudere versies?

Tip! Voor je deze wireless video deurbel aanschaft, even opletten dat het wel past op je deurpost.

En als ik dan een nadeel moet benoemen is het toch wel dat je als je optimaal wil gebruik maken van alle functionaliteiten, je dus een abonnement moet aanschaffen. Dan kun je de Arlo video deurbel echt inzetten als een beveiligingscamera. Het is dus maar net hoe je het bekijkt!

Ook kopen die Arlo video deurbel?

Arlo Essential Wire Free Doorbell

Arlo deurbel gong 2

*Dit artikel heb ik gekregen van Arlo, maar je leest hier wel mijn eerlijke mening.

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je