Appels plukken bij landgoed de Olmenhorst // Er zijn van die dingen die ik graag met de kleintjes wil doen. Ik heb niet echt een lijstje met de leukste of meest bijzondere kinderuitjes, dus ik dacht, wie weet helpt dit een andere mama of papa of oma of opa.

Misschien is dit iets wat niet alleen geldt voor jong, maar ook voor oud. Ik vond het namelijk net zo leuk als de kids. Echt 😉

Landgoed de Olmenhorst

Midden in de Haarlemmermeer, tussen Den Haag en Amsterdam, ligt Landgoed de Olmenhorst. 18 hectare aan biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden en ateliers.

Zelf appels plukken

In de maanden september en oktober kun je er heen om zelf appels te plukken. Maar ook zagen we toen dat je ook een eigen boom kan adopteren. Dan mag je ook elk jaar je eigen appels plukken. Superleuk initiatief en kadootje! Check wel even dit website om te zien op welke dagen dat precies kan.

Je komt aan bij de parkeerplaatst en wordt begeleid naar een info kraam waar er uitgelegd wordt hoe je de appels moet plukken en hoe het werkt. Wat je plukt reken je af per kilo, ongeveer zo een € 2,25 per kilo. Er zijn verschillende appels die je kunt plukken. Bereid je voor, de kids gaan L-O-S!

olmenhorst culinessa 2 2 683x1024 - Appels plukken bij landgoed de Olmenhorst

Eten bij Landgoed de Olmenhorst
Nadat je klaar bent met appels plukken kun je even uitpuffen bij een van de bankjes bij de speeltoestellen. Ze hebben er zat. Ook kun je er ijsjes halen, popcorn, gebak, drankjes en wat te eten halen. Heel goed geregeld allemaal.

Bio winkeltje
Ook een boodschapje halen voor thuis kan met gemak. Ze hebben ook een bio winkeltje.

Parkeren
Er is een heel groot parkeerterrein, dus dat is heel fijn. Door de weeks hoef je niks te betalen, maar in het weekend wordt er 3 euro per auto gerekend.

olmenhorst culinessa 2 1024x683 - Appels plukken bij landgoed de Olmenhorst

Recepten met appels

Maak een keer de volgende recepten met appels, geloof me die kan je best gebruiken na zo een dagje appels plukken. In je enthousiasme reken je ineens 2 kilo appels af die je dan heul snel moet eten 😉

Appelcompote / Appelmoes

Appelflappen

Warme appels met rode bessen en kwark

Appeltaart