Wie jarig is trakteert toch 😉 dus vandaag een lekkere zoete post. Ik was afgelopen zomer aanwezig bij een Bloggers on Board editie van Ms Publicity en We PR en toen zijn we toch verwend met een heleboel lekkere dingen, waaronder deze geweldige brownies!

Vandaag ben ik jarig en dacht WAAROM geen chocola voor mijn bday! 😉  [happy bday to me!!] Ik ben namelijk niet heel gek op zoete dingen, maar van een goede brownie kan ik heel blij worden! Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik 😉 En ja je kunt nog steeds meedoen met de te gekke winacties ivm het 1 jarig bestaan van Culinessa. Doe mee en win de Rosti Mepal Lunchbox en drinkbeker of de te gekke Mediteraanse lunch of een superfijne staafmixer van ETNA.

Amarula, wat is het precies?

Amarula is een zachte likeur met een fruitige smaak, lekker als aperitief, digestief, bij de koffie of in een cocktail. In Afrika groeit de Marulaboom, een boom die verder nergens ter wereld voorkomt. Hieraan groeien gele eivormige vruchtjes. Het fruitdestillaat van deze bijzondere vrucht is het hoofdingrediënt van de zachte Amarula cream likeur. Je proeft chocolade, vanille, koffie en een hint van citrusvruchten.

IMG 6451 e1412604078144 1024x1024 - Amarula chocolade brownie

Recept voor Amarula chocolade Brownie

Ingrediënten
100 ml Amarula
100 gr boter
20 gr cacaopoeder
75 gr bruine basterdsuiker
125 gr pure chocolade
175 gr suiker
5 gram bakpoeder
2 eieren
snufje Zout
Vanille van één peul
100 gram bloem

Zo maak je chocolade brownies met amarula

Verwarm de oven voor op 180 °C (een heteluchtoven op 160°C)
In een pannetje, de boter, suiker, bruine basterdsuiker en pure chocolade met de Amarula licht verwarmen.
Zorg ervoor dat er een egale massa ontstaat, dus blijf roeren tot het helemaal glad is.
In een kom eieren, zout, vanille, bloem, cacao en bakpoeder mengen.
Voeg nu de verwarmde suikermasse toe tot een glad deeg ontstaat.
Schep het “brownie beslag” in een bakvorm en zet het gedurende 20 minuten tot 30 minuten in de oven.

Nog meer lekkers maken? Bekijk hier dan mijn bakecepten.

IMG 7251 e1413838795821 1024x1024 - Amarula chocolade brownie

Nog meer chocolade brownies maken?

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Amarula chocolade brownie

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)