Jij werkt voor de Fork, een van de tofste platformen als het om lekker eten gaat. Mogen wij ervan uitgaan dat voor jou eten ook meer is dan alleen een energiebron? Vertel ons, wat is jouw relatie met (lekker) eten?

Ik werk natuurlijk bij TheFork waar ik het geluk heb om met veel chefs in contact te zijn en naar veel openingen van restaurants te gaan. Zowel high end als low end. Mijn voorkeur gaat echter uit naar home made cooking. Of dit nou een kleine toko is waar een mama achter de pannen staat of een mooi restaurant, je proeft daar dan altijd de liefde terug in het eten. Nu moet ik zeggen dat mijn relatie met eten heel vroeg ontstond. Mijn roots liggen in Israël, waarbij alles om lekker eten draait. Als je met familie samenkomt maar ook thuis werd er altijd heel uitgebreid gekookt door beide ouders. Mijn oma komt van origine uit Duitsland dus mijn eerste herinnering van koken is dat zij altijd op vrijdagavond tijdens sjabbat een grote kip uit de oven haalde en aardappelpuree en als toetje een Duitse Apfelstrudel maakte. Eigenlijk stond zij altijd in de keuken en maakte ze alles zelf. Van de jam tot aan de koekjes op tafel niks kwam uit een potje. Mijn vader kan ook heel goed koken en mijn moeder ook en niet alleen Israelisch maar ook Aziatisch en de Italiaanse keuken kwamen vaak voorbij. Mijn grote passie is ook echt koken, iedere zaterdag ga ik naar de Noordermarkt en bedenk ik wat ik ga maken in het weekend. Mijn beste vrienden zijn Indonesisch dus als zij komen dan vraag ik altijd of ze Indo willen koken, want die keuken is zo eigen en dat kunnen zij het best. 

Hoe oud was je toen je voor het eerst bent gaan koken? Wie heeft jou leren koken? En weet je nog wat je toen maakte?

Mijn ouders en mijn Israelische oma hebben mij leren koken, ik denk dat ik al heel jong was (12/13 jaar) toen ik al zelfstandig gerechten maakte..ik vind koken nog steeds heel ontspannen en doe het het liefst iedere dag

Kook je vaak? Zo ja, wat maak je dan het liefst? 

Ja, bijna iedere dag. Ik maak het liefst Ottolenghi gerechten..maaltijdsalades, pompoen uit de oven, Shakshukka. Ik eet niet vegetarisch, maar probeer wel minder vlees en vis te eten (2 max 3 x in de week) en als ik vlees of vis koop, doe ik dit altijd bij een visboer of slager of op de markt. Mijn signatuur dish zijn alle maatlijdsalades, soepen (I love soep), draadjesvlees, maar ook mijn kipburgers en taco’s zijn heel lekker.

Wat is je favoriete keuken? En welke gerechten staan dan in je top 3?

Israelisch op nr 1 uiteraard, daarna Indisch, en Italiaans maar ik begin ook steeds meer Mexicaans te koken en Japans is ook te gek alleen vind ik dat heel complex om zelf te maken. Ik ben in Japans geweest en daar moest ik echt bijna huilen van de perfectie van de sushi en sashimi. Ik ben nog altijd op zoek naar een top Japanner. Ken sushi  in Amsterdam

Als je in Amsterdam bent en je wil lekker Israelisch eten dan zou ik gaan voor:

Abu Salie op zaterdag de sabich

Sir Hummus: hoe kan het ook anders, de hummus

Libanees: Libanese Sareja voor de linzensoep en wraps met stoofvlees

Neni: heb ik onlangs besteld en vond ik alles eigenlijk super goed. Met name het vlees van de bbq en de aubergine

vond ik wel heel goed trouwens.

Ben je team hartig of team zoet? 

Ik ben team hartig, was vroeger altijd team zoet maar ik ben er niet meer zo van. Misschien komt het ook omdat ik echt een ramp in bakken ben. Ik experimenteer altijd en bij bakken moet alles natuurlijk heel precies en afgemeten, dus ik laat het bakken voorlopig voor wat het is. Bij TheFork moet iedereen altijd iets zoets bakken, maar nadat mensen drie keer bijna hun kiezen braken op een zelfgebakken koek, word ik tegenwoordig altijd overgeslagen.En wat zijn je ultimate pleasure foods? Iedere zaterdag eet ik 1 soms 2 broodjes sabich bij Abu Salie..if you know you know.

Als drukke PR manager, heb jij een top 5 voor afhaal adresjes en wat moeten we daar dan bestellen? 

Zeker! Ik bestel niet heel vaak, omdat ik koken zo leuk vind, maar als ik bestel dan zijn het vaak bij restaurants met een keuken die ik zelf niet zo onder de knie heb. Ik bestel vaak bij: Libanese Sareja (de linzensoep en de wrap met stoofvlees en labneh en z’atar), Ik heb laatst met Valentijnsdag de box van La Fiorita besteld (dit is mijn favoriete Italiaan) en ik vind Toko Bersama heel goed voor mijn Indo cravings. In Den Haag waar ik ben opgegroeid halen we altijd bij Bogor overigens. Dat is mijn favoriet! Verder ben ik in Den Haag fan van Bakker Bartine. Oh soep en zo vind ik ook heel lekker. Ik kan iedere dag soep eten en dan het liefst harira of broccolisoep.

Nu door Corona is natuurlijk alles anders, maar toch wil ik je de volgende vragen stellen: wanneer je buiten de deur gaat eten, waar eet je dan graag? 

Afhankelijk waar ik ben in Den Haag bij Bogor, dat is een heel klein Indonesisch eethuisje en echt mijn favoriet. Alles is daar lekker. In Amsterdam ga ik graag naar Rijsel, La Fiorita (ieder jaar voor mijn verjaardag), Sir Hummus (beste hummus),  La Perla voor de pizza, Europizza (gewoon echt een heel leuk restaurant). 

Deel met ons jouw toppers voor je favoriete ontbijtjes, lunch en avondeten. Wat eet je dan het liefst?

Ik vind eigenlijk dat ik zelf de lekkerste ontbijtjes maak, dus heel vaak ga ik niet buiten de deur ontbijten. Als ik ga dan doe ik dat bij Cotton Cake in de pijp (de avocado toast was daar gewoon altijd super lekker), Buffet van Odette dan neem ik altijd een bordje van het buffet met van alles. Ik ga heel vaak naar Ikaria, die serveren de beste koffie van Amsterdam en zijn de leukste gastheren/vrouwen die je herkennen en daarom kom ik altijd terug. Ze serveren ook hele lekkere Griekse snacks en bananencake! Maaaar mijn nr 1 is de Sabich van Abu Salie. Ik ontbijt/lunch daar iedere zaterdag mee na bootcamp. Dit is het allerlekkerste broodje wat ik ooit heb gegeten en niks komt daar in de buurt. 

Zelfde geldt voor een date night met je vriend, waar eet je dan graag? 

Onze eerste date was een Sunday lunch bij Domenica en de tweede was bij Europizza in Noord. Hij spreekt vloeiend Italiaans dus vandaar de keuze. La Fiorita vonden we ook te gek en we gaan binnenkort weer naar Rijsel. Hij kan nog beter koken en weet ook altijd waar je heel lekker kunt eten, dus het is altijd een strijd wie het restarant mag kiezen.

We hebben het helemaal niet over drankjes gehad, maar heb jij favoriete drankjes / wijntjes / cocktails? Do share and tell, wie wat waar moeten we zijn? 

Coba, voor de cocktails in combinatie met een taco. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik een kroeg echt vaak leuker vind dan een hippe wijnbar, dus Hoppe op het Spui blijft favoriet. Maar als ik wel echt fancy een drankje wil drinken dan vind ik Cecconi’s gezellig op een zondag maybe een beetje afgezaagd maar the Hoxton vind ik altijd leuk. Parlotte op de Westerstraat is ook heel goed en in de Pijp vind ik GlouGlou leuk. Ik heb ooit de PR gedaan voor Ruinart en nog steeds is dit mijn lievelings champagne (klinkt heel blassé ik heb er gewoon hele fijne herinneringen aan).

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Aan tafel met Gili Papier

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.