Vandaag een inspiratie post, want de afgelopen tijd heb ik jullie op IG mogen inspireren met lekkere HAK recepten en dus dacht ik, ik bundel even mijn favorieten hier: 6 x recepten met HAK bonen. Zoals jullie inmiddels van me gewend zijn gaan we alle kanten op met recepten 😉

Handig om te weten is dat de bonen tegenwoordig niet alleen in de bekende potten worden verkocht, maar ook in hele fijne stazakken.

6 x recepten met HAK bonen

Surinaamse BB met R
We trappen af met een van de populairste recepten op de site, namelijk
mijn Surinaamse BB met R ook wel bekend als bruine bonen met rijst. Ik gebruik daar dus de Bruine bonen in een pot van HAK voor. 

Witte bonen met rijst
Ook voor de Witte bonen met rijst is onze favoriet de Wtte bonen in tomatensaus van HAK.

Chili sin Carne
Voor dagen dat je niet zelf wil koken maar wel lekker wil eten heb ik een leuke cheat voor jullie: Chili Sin Carne.

Het enige dat je moet doen is:
Kook eerst rijst. Verwarm de inhoud van de zak in een pan en breng op smaak met 1 EL chipotle in adobo saus en wat zout naar smaak. Serveer met een limoentje, koriander, tortilla chips en een lekkere klodder yoghurt. If you want to go wild maak er lekkere guacamole bij. 

Surinaamse Moksi Alesi
Verder maakte ik voor het eerst een Surinaamse Moksi Alesi met de stazakken met Zwarte bonen van HAK, die zijn lekker handig en nemen minder plek in beslag dan een grote pot bijvoorbeeld. Tevens scheelde het mij ontzettend veel tijd want ik hoefde de bonen niet eerst te weken. Gewoon even afspoelen en klaar. Ik serveer mijn moksi alesi graag met tomaat en komkommer, gebakken banaan, een heerlijke picalilly sambal en rode uitjes op zoetzuur.

Vegetarische Mexicaanse burritos
Ook dit is een gerechtje dat in de top 3 van de site staat met heerlijke Vegetarische Mexicaanse burritos. Ook hier kun je aan de slag met de heerlijke bonen van HAK.

Tortilla bowls met salade
Last but definetly not least, maakte ik een soort Mexicaanse borrelhapjes: Heerlijke tortilla bowls, met tomaat, sla en een voor mij nieuw product van HAK; de Mexicaanse Saladeverrijkers. Erbij serveerde ik heerlijke Mexicaanse mais, pollo asado gemaakt met anatto zaadjes, guacamole, tortillachips en een limoentje voor wat frisse tonen.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 6 x recepten met HAK bonen

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)