De lekkerste sate tips van Nederland // Ik heb vandaag een leuk artikeltje, namelijk de beste adressen voor het eten van een sateetje. In deze blogpost gaat het om de Indische satetjes of saté, maar mocht jij een tip hebben die niemand mag missen. Deel hem dan aub in de comments. Hebben we allemaal iets aan!

Ik deel ze niet in een speficieke volgorde, ze hebben allemaal hun pluspunten….de een is niet per se beter, maar allemaal op hun eigen manier lekker!

De lekkerste sate

Voor mij is dat een lekker stukje vlees, perfect gegaard met een heerlijke bbq smaak. Daar hoort naar mijn mening lontong bij met pindasaus EN ketjap sambal. Uiteraard, vers gebakken emping en krokant gebakken uitjes.

IMG 8053 1024x1024 - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Wil je zelf een keer een sate maken voor op de BBQ, I got your back.
Zie hier mijn recept voor een tempeh sate of een lekkere kipsate.

De lekkerste sate tips

Sate spot 1: Toko Madjoe – Amstelveen

Toko Madjoe – Een klassieker die niet mag ontbreken hier, want bij Toko Madjoe eet je de lekkerste sateetjes en de lekkerste ALLES. Wij zijn echt fan van deze toko en rijden graag om uit Utrecht voor onze favoriete knoflook pinda’s. Ik ben een beetje koppig, dus ik neem altijd een kip sateetje met de saus van de kambing. Waarom, nou gewoon omdat ik dat lekker vind. Ha!

Toko Madjoe
Amsterdamseweg 183, 1182 GV Amstelveen

Screen Shot 2016 01 08 at 11.19.50 PM 1024x1018 - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Sate spot 2: Ta Toru – Amsterdam

Ta Toru – Boven bij de Food Department in de Magna plaza zitten ze verstopt. Lekker dicht bij de lift, dat dan weer wel. Wij namen plaats en keken vol verwondering toe hoe de mannen van Ta Toru een portie sate voor je bereiden. Toen deze aan tafel werd geserveerd en we er uitleg bijkregen over de zelfgemaakte kroepoek van rode biet en de sambal van ananas – kruidje hier, smaakje daar – vroeg ik me toch echt af wie de chef was. Het antwoord, alle drie 😉 De mannen bij Ta Toru hebben alledrie gewerkt in zaken als: Ron Gastrobar Oriental, Moon, maar ook bij Bumbu Kitchen. Sedap!

Ta Toru
Food Department Magna Plaza
3e verdieping

C83B9B56 5894 48F3 81D9 B1BCF81DEF2D 682x1024 - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Sate spot 3: Tante Liens – Maarssen

Tante Liens – Voor ons traditie op Koningsdag. Elk jaar lopen wij een rondje in het dorp met als eindpunt een sate prikken bij tante Liens. De kambing (sate van geit) is om te smullen en mijn kids zijn gek op de kipsate. Elk jaar weer net zo lekker en ook de deng deng blado en de arik orik van ze is heerlijk! Leuk om te zien dat eigenaar Harry met net zoveel liefde kookt als zijn moeder dat deed.

Tante Liens
Breedstraat 17, 3603 BB Maarssen

97CFD61B 2521 4C66 BCCC 1F9C9BF10518 768x1024 - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Sate spot 4: Stick up Indofood – Amsterdam + Diemen

Stick up Indofood – Chris en zijn zus verwennen je met hun sateetjes. Ik kan hier ook echt naar uitkijken en zin in hebben. Met liefde word er gekookt. Op mijn verjaardag had ik wel zin in een sateetje, maar geen zin om het allemaal zelf te moeten roosteren met de BF. Stick up Indo to the rescue. Stellen nooit teleur! Ook de gado gado en zijn lontong zijn heerlijk!

Stick up Indofood
Bij de World of Food in Amsterdam
Bij hun eigen restaurant:
Ouddiemerlaan 15, 1111 GS Diemen

Screen Shot 2018 08 08 at 7.54.53 PM - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Sate spot 5: Sate bar Charly – Amsterdam

Sate bar Charly – Dit is er eentje die ik om de zoveel tijd als tip krijg. Hier moet ik zijn voor blijkbaar een van de lekkerste sateetjes van Amsterdam. Ikzelf ben er nooit geweest, maar daar komt hopelijk gauw verandering in.

Update ik ben er zelf ook geweest ondertussen en ik snap heeeeel goed waarom iedereen zo enthousiast is. Boterzachte lontong met verse pindasaus en heerlijk geroosterde sateetjes. Ik bestelde de kipsate en als toet een cendol bij. Aduh zo lek!

Sate Bar Charlies
Het beste kun je de website in de gaten houden waar ze staan.

https://www.instagram.com/p/BR6HNRPAFfw/

Sate spot 6: Calaboose – Rotterdam

Calaboose – Een van mijn favoriete IG Indo chefs, Paul Toorop kookt hier sinds kort en maakt voor jou de lekkerste sate klaar. Leuk detail, deze locatie is de samensmelting van twee andere favorieten: de Sateman en De Dr. De satetjes smaken naar vroegaah toen ik nog weleens op een festival kwam en dan netjes in de rij stond voor een satetje van de sate man.

Paul maakt overigens heerlijke gerechtjes bij Calaboose, niet alleen sate! Zijn sajoer lodeh is om te smullen en de Indische worst en Ayam goreng moet je geproefd hebben!

Calaboose
Oudedijk 273,
3061 AK Rotterdam

64C50A4B E842 4BEA B6BF ACBC337FCDA0 819x1024 - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Meer Indofood om zelf te maken:

Daging smoor ⋅ gestoofd rundvlees
Gado Gado ⋅ o.a. Geblancheerde groenten met pindasaus
Kangkung Trassi van Oma
Kipsate met zoetzure komkommer salade ⋅ Kipsate op zn Indonesisch
Maiskoekjes ⋅ Perkedel Jagung
Pangsit ⋅ Knapperige wanton snack met gehakt
Rendang van Sergio Herman
Tahoe Lontong ⋅ gebakken tofu met kleefrijst en tauge

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 6 x de lekkerste sate van Nederland

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.