Ontbijten met Linwoods Hemp Proteïn+ // Ik merk dat ik de laatste tijd erg veel honger heb. Snel trek krijg, dus ik dacht tijd om het anders aan te pakken. Het stomme is dat ik vorig jaar bij Charlotte van Charlie’s kitchen best veel te weten ben gekomen over voedzaam eten, maar toch door de feestdagen sluipt het er dan in om wat minder daarop te letten.

Waar ik vooral op let is: genoeg groenten binnenkrijgen en dan bedoel ik 500 gram groenten per dag. Ook probeer ik meer bruine rijst, bruine pasta en veel volkoren producten te eten. Minder snaaien, minder frituur en minder snoepjes en snackies. Het is me ooit gelukt toen ik zwangerschapsdiabetes had super gezond te eten en ondanks dat ik sinds die tijd veeeel minder suiker binnenkrijg, wil ik toch weer effe wat strakker erop gaan letten. Ik las ook nog even mijn artikel over koolhydraten en nu ben ik weer geinspireerd. Ik zou het geen goed voornemen willen noemen, maar wel gewoon proberen mijn lifestyle aan te passen en dat honger gevoel kwijt te raken.

Proteïne, waarom goed?

Om te kijken of ik iets kan doen tegen dat honger gevoel dook ik dus in de wondere wereld van de proteïne en begreep het volgende:
Er zijn twee proteïnen: dierlijke en plantaardige. Wanneer je meer proteïne binnenkrijgt, heb je langer een verzadigd gevoel. Ook is het bekend dat het je bloeddruk op peil houdt. Genoeg redenen voor mij dus om er mee aan de slag te gaan. Proteïne vind je o.a. in:
bonen, eieren, vis, vlees, kaas, noten, peulvruchten, paddenstoelen. Ook heb je proteïne poeders die het je net even iets makkelijker maken. Het is gewoon een kwestie van een schepje erbij en klaar is kees.

linwoods breakfast ideas 1 683x1024 - 3 x Ontbijten met proteïne poeder

Linwoods Hemp Proteïne+ poeder

De Linwoods Hemp Protein+ poeders zijn 100 procent plantaardig. Daardoor is de poeder geschikt voor vegetariërs en veganisten, gluten -en suikervrij en ze bevatten dus geen zuivel.

Je kunt ze gebruiken in yoghurt, shakes, smoothies of een sapje.
Er zijn drie varianten:
Linwoods Hemp Protein+ – gele verpakking
Hennep poeder met lijnzaad, bio culturen, vitamine d, co enzyme q10
Linwoods Hemp Protein+ – blauwe verpakking
Hennep poeder met lijnzaad, chia zaad, broccoli & spinazie poeder
LinwoodsHemp Protein+ – paarse verpakking
Hennep poeder met lijnzaad, chia zaad, cacao en bieten poeder.

Chia zaad bevat lekker veel vezels, lijnzaad helpt bij cholesterol en cacao en bieten helpen bij een verbetering van je immuun systeem. Omdat de zaadmengsels gemalen zijn, kan het lichaam de voedingsstoffen veel makkelijker absorberen dan wanneer het hele zaden te verwerken krijgt.

Let wel op: start met een lage dosis. Door de dosis langzaam te verhogen kan het lichaam wennen aan de eiwitinname en krijg je geen last.

linwoods breakfast ideas 2 724x1024 - 3 x Ontbijten met proteïne poeder

Proteïne poeder onbijtjes

Ik maakte dus met de proteïne poeders verschillende ontbijtjes en deel die graag met jullie.
Yoghurt:
Zo deed ik 2 schepjes van de proteïne poeder door mijn yoghurt, voegde ik er nog extra pompoenpitten en frambozen en bramen aan toe.
Door mijn wafelbeslag:
Ik deed 2 schepjes door mijn wafelbeslag heen. S c o r e!
In een smoothie:
Ik ben nu iets meer van de gezonde smoothies en drink eigenlijk nooit meer zomaar een vruchtensapje. Die zitten namelijk bomvol suikers en dat hoeft niet zo nodig voor mij. 2 schepjes proteïne poeder erdoorheen voor wat extra verzadiging.
Door je pannenkoekenbeslag.

Tevens zag ik dat je ook proteïne balletjes kunt maken en ik ben daar gek op. Hier ga ik binnenkort mee aan de slag. To be continued.

De Linwoods Hemp Protein+  is verkrijgbaar bij gezondheidswinkels, zoals o.a. Holland & Barett maar ook bij de Albert Heijn en de Jumbo.

Hemp Protein Yoghurt shot - 3 x Ontbijten met proteïne poeder

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking
met een bedrijf of merk. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.