Deze 3 fruitwater recepten zijn echt heerlijk verfrissend voor een warme zonnige dag. Ze zijn geïnspireerd op de schoonmaakproducten van ZO. Kennen jullie dat? Een supermooi merk met als missie..

ZO Reinigers in spray flacon

Een van de mooiste schoonmaakflessen die ik tot nu toe ben tegengekomen. Deze chique sprayers wil je sowieso hergebruiken (toch?!) en dat kan met de bijgeleverde navulzakken. Hiermee kun je volgens hen een heel jaar schoonmaken. Ook de microvezeldoekjes die bijgeleverd worden maken ze in mooie pasteltinten die goed passen in elk interieur anno 2021.

Je kunt gaan voor een ZO startpakket of ZO 4-1 huiscollectie. Elk pakket wordt dus geleverd met een sprayer, microvezeldoekje en een navulzak. Het mixen van de schoonmaakspray is easy peasy; er staat een streepje op de fles tot waar je moet vullen. De rest vul je aan met water uit de kraan. Zo ook hun slogan: mix it, spray it, wipe it!

Het fijne aan de producten van ZO is het feit dat je met 4 flessen eigenlijk je hele huis kan schoonmaken. Ze hebben de volgende producten:
– ZO alles schoon
– ZO keuken schoon
– ZO sanitair schoon
– ZO glas schoon

Favoriet hier thuis is toch echt de geur van de ZO sanitair schoon, dat is nl eucalyptus en rozemarijn. Een lekkere frisse geur die je meteen een beetje aan een SPA doet denken. Ook de alles schoon ruikt heerlijk; maar eigenlijk ruiken alle drie lekker. De Zo glas schoon heeft namelijk geen geur. Toen ik deze sprayers in mijn hand had en aan het schoonmaken was dacht ik hoe lekker en fris zijn deze combinaties. Perfect ook om met deze ingrediënten fruitwater te maken.

Voldoende water drinken op een dag

Ik heb sinds een tijdje een nieuwe missie: om voldoende water te drinken op een dag. Gemiddeld heb je zo een 1.5 tot 2 liter water nodig per dag. Dat is best belangrijk om afvalstoffen uit je lichaam af te voeren maar ook om je vochtpeil in balans te houden. En eerlijk, ik vind dat dus best moeilijk.

3 x fruitwater – frisse, gezonde en lekkere combinaties

Elke dag ben ik braaf bezig de balans te houden; en als jij net als ik, dat net even wat saaier vind dan kun je natuurlijk behalve dat gewone glas water of thee ook je water pimpen. Aan jou de keuze of je gaat voor bubbeltjes of plat water. Geinspireerd op de geuren uit de schoonmaaklijn van ZO schoon maakte ik 3 verschillende fruitwaters:

Fruitwater sinaasappel en gember – geïnspireerd op Zo alles schoon 
Fruitwater citroen en munt – geïnspireerd op Zo keuken schoon 
Fruitwater rozemarijn en grapefruit – geïnspireerd op Zo sanitair schoon 

Zo maak je fruitwater; dit heb je nodig

Ingrediënten

Ijsblokjes
Een sinaasappel in schijfjes
Een duimstukje gember in schijfjes
Een citroen in schijfjes
Takjes munt
Takjes rozemarijn
Een grapefruit in partjes of schijfjes

 • Was als eerste je fruit, dep droog en snijd de sinaasappel, gember, citroen en grapefruit in schijfjes.
 • Je kunt behalve plat ook bruisend water gebruiken; hierdoor krijg je een sprankelend drankje.
 • In plaats van vers fruit, kun je ook bevroren fruit gebruiken. Op Pinterest zag ik dat je ook ijsblokjes met stukjes fruit erin kunt invriezen. Hierdoor ziet er ook nog eens heel tof uit.
 • Om je water nog meer smaak te geven kun je het fruit en de kruiden met een stamper kneuzen. Hierdoor krijgt je water extra smaak.
 • Voor de liefhebber die een beetje een zoete touch wil, kun je wat honing, maple syrup of agave siroop, toevoegen.
 • Maak dan nu combinaties geinspireerd op de ZO sprayers:
  Fruitwater sinaasappel en gember – 
  twee sinaasappelschijfjes en een partje gember, ijsblokjes en top af met water naar keuze
  Fruitwater citroen en munt – 
  twee citroenschijfjes en een takje munt, ijsblokjes en top af met water naar keuze
  Fruitwater rozemarijn en grapefruit – 
  twee grapefruit partjes, een takje rozemarijn, ijsblokjes en top af met water naar keuze
 • Nog meer lekkere drankjes maken? Ik deelde eerder al mocktails.

Tip: In plaats van aparte glazen kun je uiteraard ook een grote kan gebruiken

* Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je

0/5 (0 Reviews)