Recept haring met een Asian twist

Dat wij in Nederland fan zijn van haring is volgens mij een no brainer. Zodra de Hollandse nieuwe er weer zijn moeten wij er hier thuis ook eentje scoren. Niet van elke visboer, nee de BF heeft zo zijn voorkeuren.  Lekker old skool een haring happen met uitjes en zuur. Voorwaarde is ook dat de haring diezelfde dag wordt opgegeten. 

Maar nu spotte ik iets tofs: van 22 augustus tot 1 september reist een unieke pop-up tasting van Amsterdam, via Zwolle en Rotterdam naar Eindhoven. Op de kaart diverse gerechtjes met natuurlijk haring in de hoofdrol, allemaal in de HollandseNieuwe Stijl. En tijdens deze tastings kun je er gratis proeven. 

Rotterdam: Eendrachtsplein
29 + 30 augustus
11:30 – 19:00

Eindhoven: 18 Septemberplein
31 augustus & 1 september

Haring  #hollandsenieuwe proeven op de Zuidas

Ook zag ik op de site van het visbureau.nl dat chef Marco Somers van restaurant Harmonie in Rotterdam allerlei moderne gerechtjes met haring maakt en dat inspireerde mij. Ik heb het restaurant ook op mijn to visit lijstje gezet, want van zijn gerechtjes kan ik alleen maar dromen, maar die kan ik niet zelf maken. Wel inspireerde hij mij om net even iets anders te doen met Haring.

Kortom HARING IS HOT!! en dus ging ik voor jullie aan de slag. Op mijn blog heb ik een recept voor een gestoomd vispakketje op zn Chinees en daar komt de inspiratie voor mijn gerechtje vandaan, maar dan net even anders.

Recept haring met een Aziatische twist

Ingrediënten

4 haringen
3 takjes bieslook
1 rode peper
1 duimstukje gember
3 EL olie

Hoe maak je haring met een Aziatische twist?
Snijdt de takjes bieslook, het rode pepertje en de gember fijn.
Snijdt de haringen in evengrootte stukjes en leg op een bordje.
Garneer nu de stukjes haring met de bieslook, rode peper en gember.
Verhit nu in een pan de olie en laat deze gloeiend heet worden.
Giet nu over de haring heen.
Serveer meteen.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden, maken jullie haring ook weleens klaar op een andere manier dan hoe we het traditioneel eten?

Op de site van het Visbureau  

culinessa signature posts new

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Dit vind je misschien ook leuk

Persoonlijk: nieuw jaar, nieuwe gewoontes

Zoals jullie weten schrijf ik hier vaker over eten, maar zo af en toe ook wat persoonlijks. Dat vinden jullie […]

Read More
Quisillo

Quesillo - Flan zoals mamma het maakt

Quesillo // Mee ging aan de bak en maakte voor jullie de quesillo van onze mama. Quesillo of kesio of […]

Read More
Thaise papaya salade som tam

Recept Som Tam / Thaise papaya salade

Thaise papaya salade // Ik ben een beetje een food snob en wil met jullie alleen een recept delen als […]

Read More
tinga de pollo

Recept tinga de pollo

Tinga de pollo // Samen met Karla van Tortilleria Taiyari besloot ik een dagje de keuken in te duiken. Wij […]

Read More
0/5 (0 Reviews)