DIY kado: kinder keuken voor de mini maken

Een week of twee voor de verjaardag van de kleine mini zat ik bij de buurvrouw die me vertelde hoe de kleine mini genoot van het mini keukentje wat bij hun stond. Ze zei “Vanes, ik hoor dat ie jou napraat terwijl hij kookt”. Elke keer als hij hier is gaat hij helemaal op in het koken. Ik dacht echt OH ja? wat grappig. Thuis helpt hij weleens mee en kijkt hij hoe ik aan het koken ben, maar kookt hij verder niet. Vervolgens sprak ik Mirjam van een goed verhaal die me inspireerde en zei: Vanes, ga naar de kringloop en pimp er eentje van daar. Dus zo gezegd zo gedaan. Zij maakte er namelijk ook een keukentje voor Filou

kinder keuken diy culinessa

Aangezien ik niet wist wat ik de kleine mini voor zijn verjaardag moest geven, dacht ik why not. Vet leuk en dan ook nog eens helemaal zelf gemaakt ahum gepimpt. I can do this! Ik ging naar de kringloop en scoorde voor 1 euro een keukentje. De keuken was precies wat ik zocht: inklapbaar, niet te groot, maar de kleuren niet mijn ding waren. Ik dacht ik kan vast alles losschroeven, dus dat moet wel goedkomen met een likje verf.

kinder keuken diy culinessa

Wat moet je dan doen om die kinder keuken te maken?

Eenmaal thuisgekomen merkte ik dat het toch een grotere uitdaging ging worden. Ik schroefde zoveel mogelijk van de onderelen los en begon met alles te schuren.

Ik schuurde in twee keer het kinder keukentje glad, nam de boel af met een vochtige doek en kon toen een laag grondverf aanbrengen. Daarna verfde ik een aantal elementen groen en de rest lekker wit.

Ik wilde de keuken een frisse look geven en vind dat dat zelf goed gelukt is. De dag dat hij zn keukentje kreeg was hij helemaal in zn element. Zo leuk om te zien ook hoe hij er van geniet! Ik kan het jullie allemaal aanbevelen en als het aan de kleine mini ligt eten we elke dag “chili con carne of pizza margeritha”.

Dit kocht ik dus om de kinder keuken te pimpen:

  • Ik scoorde verf bij de Praxis en gebruikte nog een restje verf (Early dew van Flexa) van de kinderkamer.
  • Bij Sostrene grene vond ik een snijplankje, garde en deegrollertje. 
  • Bij de Hema kocht ik ovenwantjes en een pannensetje.
  • Het frituurmandje kocht ik ooit bij de Sligro en komt nu goed van pas.
  • We ruimen alle keukenspulletjes op in een klein mandje van de Zeeman. 

ik scoorde er in ieder geval punten mee en hoop dat ik jullie ook kon inspireren zo een projectje aan te gaan <3

diy kinder keuken

culinessa signature posts new

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

Recept nacho's met Hollandse garnalen

Recept nacho’s met Hollandse garnalen // Ik heb voor het eerst van mijn leven super verse Hollandse garnalen gegeten. Ik […]

Read More
chinese witte kip

Recept Chinese witte kip

Recept Chinese witte kip // Dit is een recept waar wij eens in de zoveel tijd zoveel zin in kunnen […]

Read More
keuken opruimen stoffer blik zwart

Culinessa lifestyle: Hoe krijg ik mijn huisje spik en span na het koken

De keuken opruimen – Vandaag weer een wat persoonlijkere topic; namelijk hoe ik mijn huisje weer spik en span krijg […]

Read More
karcher floor cleaner fc5

Culinessa lifestyle: Review Karcher Floor Cleaner FC 5

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 – Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de Kärcher Floor Cleaner FC […]

Read More