Culinessa tips: Restaurant Don Kounosuke in Utrecht

Restaurant Don Kounosuke // Een tijdje terug (ok al een heeeeeele tijd terug) tipte Linda van Lekker eten met Linda mij dat ze voor mij een toppertje had gevonden. Eentje waar zij van dacht dat ik daar heel erg blij van zou worden. Ik kan nog weleens klagen over dat ik het lastig vind in Utrecht tentjes te vinden die mijn hart sneller laten kloppen. Het duurde een aantal maanden voordat ik er heen ging, maar ze had gelijk. Ik werd zo blij van het feit dat we een echte Japanner hebben, eentje die geen concessies doet en die ons leert wat echt Japans eten is. Want dat vond ik bij Don Kounusuke. Lees je mee?

don kounosuke utrecht

don kounosuke utrecht

Restaurant Don Kounusuke

Gelegen aan de Westerkade in Utrecht kom je een tentje binnen waar je hartelijk wordt begroet door een Japanse dame in kimono. Het restaurant is niet groot, maar wel ruim opgezet.

Van Linda hoorde ik dat je een kommetje met rijst en allerlei toppings kan bestellen. Dat heet dus een don of don buri. Hier geen sushi en sashimi op de kaart maar don: kommetjes rijst met toppings geserveerd met en een bouillon ernaast.

Don Kounusuke serveert verschillende Japanse gerechten, maar de Don Buri bowls zijn wel hun specialiteit. Perfect ook met dit weer en niet te zwaar. Bestel je een don dan kun je kiezen uit een aantal toppings, denk hierbij aan kruiden, ingemaakte gember, gehakte wasabi, sesamzaadjes, yuzu zout met jalapenos. Deze worden je aangeboden op een dienblad vol kommetjes. De kommetjes alleen al wilde ik inpakken en meenemen naar huis. Ben je halverwege je rice bowl, dan vul je ‘m aan met dashi (een rijke Japanse bouillon). 

don kounosuke utrecht

De Seafood Don

Ik koos deze keer voor de seafood don: rauwe zalm, tonijn en coquille met sojasaus. Kleine blokjes omelet, shiso blad, furikake en bosui. 

Behalve de seafood don bestelden we ook nog de karaage (krokante kipstukjes), agadashi tofu (tofu in een knapperig jasje geserveerd met sojasasaus), edamame boontjes, Tonkatsu van varken, miso aubergine, tamago (Japanse omelet).

Als toetje bestelden we twee keer achter elkaar de Japanse pannenkoekjes, die ik kende uit de geweldige film An. Dorayaki: een fluffy pannenkoekje geserveerd met rodebonenpasta. HEERLIJK! De kleine mini at er zo anderhalve pannenkoek op en wilde het liefst nog meer. 

Op de kaart genoeg lekkere drankjes, ik ging voor een Japanse thee (HEERLIJK!) en de BF koos voor een biertje.

don buri don kounosuke utrecht

Tip! Reserveer van te voren bij Don Kounosuke

Je moet er wel reserveren denk ik, want wij waren vroeg en toen we eenmaal zaten liep de tent vol en was er niet een plekje vrij meer. 

culinessa signature posts new

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

rode linzensoep kokos

Recept rode linzensoep met kokos

In de zomer was ik bij onze buren die net verhuisd zijn. Vanwege alle hectiek maakte de moeder van mijn […]

Read More
tempeh sate

Recept vegetarische sate van tempeh

Recept tempeh sate // Vegetarische sate van tempeh – Ik deel met jullie vandaag een vega alternatief, voor iedereen die […]

Read More
mie bakso

Culinessa tips: Warung Barokah

Warung Barokah Amsterdam – Nu weet ik het, wanneer Jonneke van Mooncake zegt, ga, eet, geniet, dan weet ik dat […]

Read More
recept salade perzik met port dressing

Recept Salade met perzik en een port dressing

Recept Salade met perzik en een port dressing – Ik deel met jullie wat recepten die je perfect kunt serveren […]

Read More