Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Vandaag deel ik een stukje over Restaraunt Daalder, maar eigenlijk ook wel een beetje over Dennis Huwae. Ik ontmoette hem ooit toen ik Moshik Roth ontmoette. Ze leken me een onafscheidelijk team (hoe kan het ook anders als je 8 jaar samenwerkt), maar nu een aantal jaren verder kookt Dennis de sterren van de hemel in Restaurant Daalder, waar hij niet alleen chef maar ook mede eigenaar is.

   

Restaurant Daalder

In de Jordaan, aan de Lindengracht 90, te Amsterdam kookt Dennis Huwae samen met zijn team de sterren van de hemel. Topgerechtjes in een relaxte setting. Daar houden wij van. Het eten? Franse basis met Molukse invloeden gemaakt met mooie producten die hij zelf uitkiest.

Ik ging er al een keertje lunchen, at onlangs heerlijk van zijn hand in een super relaxte setting bij Hoogtij in Amsterdam. Groovy tables genaamd met deze keer dus Restaurant Daalder. 10 dagen deze zomer genieten lekker buiten op terras als het weer het toelaat. Een 4 gangen menutje met als klapper op de vuurpeil een gezellige afsluiter met wat zoets bij een haardvuur. Lekker warm worden en nog even nagenieten of dansen op de lekkerste tunes tot je er geen zin meer in hebt. 

Onlangs is Daalder ook verbouwd, dus moeten wij daar gauw een kijkje gaan nemen. Ook lijkt het me heel gaaf om een keer van Dennis te leren hoe je nou echt een bordje opmaakt. Hoe bedenkt hij nou hoe hij een gerecht gaat platen? Dus guys ik ga dat meemaken en kom heel gauw met nog meer verslag bij jullie terug. 

Ik vroeg Dennis wat nou zijn geheim was om er altijd zo relaxed uit te zien. Hij is volgens mij een hele directe chef, maar de vibe blijft altijd relaxed. Hij zei dat klopt, tot dat iemand tegen me liegt. Ik hou er niet van als mensen in mijn team liegen. Ik help graag, wees eerlijk en dan kunnen we het samen oplossen. Dan houden we de sfeer relaxed. 

Dennis is half Moluks en half Nederlands, dus mij lijkt het fantastisch om een keer een chef van zijn niveau Indisch te zien koken, maar dan op zijn manier. Of Nederlands, maar dan op zijn manier. Of Surinaams, want zijn vrouw is Surinaams, dus die keuken kent hij ook door en door. 

Heb jij nu zin om chef Dennis Huwae zelf in actie te zien en van zijn culinaire hoogstandjes te genieten? Dat kan dus bij restaurant Daalder of deze zomer bij Hoogtij tijdens de Groovy tables. Voor meer informatie klik je hier.

dennis huwae daalder amsterdam

Daalder
Lindengracht 90
Amsterdam Centrum | Jordaan
Lunch | diner | terras

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebookvia #culinessarecepten of tag mij in je berichten. Ik heb ook Pinterest en deel daar de mooiste borden. 

Dit vind je misschien ook leuk

Recept nacho's met Hollandse garnalen

Recept nacho’s met Hollandse garnalen // Ik heb voor het eerst van mijn leven super verse Hollandse garnalen gegeten. Ik […]

Read More
chinese witte kip

Recept Chinese witte kip

Recept Chinese witte kip // Dit is een recept waar wij eens in de zoveel tijd zoveel zin in kunnen […]

Read More
keuken opruimen stoffer blik zwart

Culinessa lifestyle: Hoe krijg ik mijn huisje spik en span na het koken

De keuken opruimen – Vandaag weer een wat persoonlijkere topic; namelijk hoe ik mijn huisje weer spik en span krijg […]

Read More
karcher floor cleaner fc5

Culinessa lifestyle: Review Karcher Floor Cleaner FC 5

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 – Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de Kärcher Floor Cleaner FC […]

Read More