Recept bitterballen sliders

Vandaag dacht ik, tijd voor een lekker en makkelijk recept. Mooi weer buiten, dus we willen niet te lang bezig zijn in de keuken, toch? Niw’s ik heb de nieuwe oven bitterballen en croquetten van Van Dobben mogen uitproberen en noms noms.. een lekker krokant dunne korst en een superlekkere smeuige vulling met ragout en stukjes rundvlees.

Hier thuis vinden beide mini’s een bitterbal lekker, maar in plaats van om het te snacken, maakten we samen diy burgertjes of sliders of mini burgers en gingen aan de slag. Groot succes, we begonnen eerst met 6 bitterballen in de oven, maar al gauw heb ik het tweede deel ook maar afgebakken. 

bitterbal burger

Van Dobben oven bitterballen en kroketten

Deze variant bitterballen en croquetten doe je simpelweg in de oven of air fryer. Hete lucht oven aan, temperatuur instellen op 220°C, wachten tot de bitterballen erin kunnen.  Let op, voor het beste resultaat kun je ze liever zonder bakpapier afbakken. Plaats een opvangschaal onderin de oven zodat de oven schoon blijft. Bak de bitterballen af in de heteluchtoven ca. 11 min. Afhankelijk van de oven kan de bereidingstijd variëren. Laat ze minimaal 2 minuten rusten dan worden ze extra extra crunchy. Ik heb geen ervaring met een air fryer, dus ik kan daar geen tips voor geven. Deze oven bitterballen en croquetten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Recept bitterbal burgertjes

12 rundvlees bitterballen van Dobben
6 mini (hamburger) bolletjes
5 el Mayo
2 tl mosterd
5 takjes bieslook fijngehakt

Hoe maak je de bitterbal burgers

Eerst de bitterballen afbakken in de oven zoals beschreven hierboven.
Meng in een kommetje de mayo met de mosterd.
Hak de bieslook fijn in ringetjes.
Meng die ook door de mosterd mayo.
Snijdt de mini burgertjes open en besmeer ze met wat mostermayo.
Leg er niet 1 maar twee bitterballen op en smullen maar.

*variatietip, maak er een wat pittigere mostermayo van door er ook nog wat chili peper doorheen te roeren.
** variatietip 2, meng er in plaats van mayo picalilly doorheen.

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Dit vind je misschien ook leuk

wasterras less

Lekker borrelen EN de was doen bij Tulp Amsterdam

Wasterras bij de Tulp Amsterdam – Wat een briljante zet! Het is zaterdag en ik ben bezig met het huishouden. […]

Read More

Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Vandaag deel ik een stukje over Restaraunt Daalder, maar eigenlijk ook wel een beetje over Dennis Huwae. Ik ontmoette hem […]

Read More

Persoonlijk: een kijkje in de nieuwe kinderkamer

Een nieuwe kinderkamer – Ik werd vorige maand behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik zat in de […]

Read More
vietnamese omelet garnalen culinessa

Recept Vietnamese omelet met garnalen

Vietnamese omelet – Samen met Bo van Beaufood.nl, die behalve collega foodblogger eigenlijk ook een beetje mijn buurvrouw is, maakte […]

Read More