7 x Aziatisch eten in Utrecht

Dat ik gek ben op Asian food weten jullie inmiddels al een tijdje toch? En dat ik een zeikerd ben als het gaat om lekker eten, weten jullie ook toch? Vandaag mijn favorieten uit Utrecht en terwijl ik dit bericht typ krijg ik honger, want bij elk van deze tentjes kun je lekker Aziatisch eten.

Kimmade
Voor lekker Vietnamees eten tip ik jullie nu het leukste tentje van Utrecht. Ini mini, maar uit deze keuken komen grootse gerechten. Goed op smaak en vers bereid. Ook kun je hier bubble tea drinken. Mijn favorieten: de verse spring rolls met kip gemarineerd in citroengras (Goi cuon) en de noedel soep met beef (Pho BO). Sinds kort zitten ze ook op een tweede locatie aan de oude gracht met meer zitplekken.


foto van Justine Biesot

Saowapa
Deze Thai is een verborgen pareltje uit Utrecht. Ook hier een kleine kaart, gebasseerd op een vast weekmenu. Ook maken ze er de allerlekkerste Thaise ijsthee. Cha dam yen. Mijn favorieten kip gemarineerd in…en een frisse salade van snijbonen genaamd Yam Tua Poo…Maar let op, geef aan als het eten niet te heet moet zijn, want anders maken ze het ontzettend pittig.

saowapa utrecht culinessa

Jasmijn en ik
Een leuk Aziatisch concept, waar je moderne combinaties eet uit Thailand, Vietnam en China. Ook hebben ze een zomerse picknickbox die je mee kunt nemen als het een mooie tropische dag is. Je krijgt dan voor, hoofd en na mee en een lekkere verfrissende dorstlesser.


foto Jasmijn en ik

Yum Saap
De Home made ijsthee is ge-wel-dig! Ik kwam hier vorig jaar regelmatig en elke keer weer was het een feestje. Je waant je heel even in Thailand door de sfeer en kunt er heerlijke soepjes, salades en lekkere snackjes bestellen. Het is er altijd gezellig druk, dus het is best slim om te reserveren. Gelukkig kun je er ook afhalen. Het menu wisselt regelmatig, dus blijft het leuk om er terug te keren.

yum saap utrecht

Tiger Mama
Nieuw in Utrecht, maar niet een geheel onbekende. De voormalig eigenaar van Opium is een nieuw concept begonnen met allemaal lekkere Aziatische versnaperingen. Zo is er een sushi bar, een gewone bar waar je lekker bier kunt drinken en een hapje kunt eten, een restaurant gedeelte voor een wat uigebreidere zit en een waanzinnig mooi terras waar je een drankje kunt drinken en een hapje kunt eten. Het dak van het terras kan in de zomer open, dus dat belooft voor tropische dagen. Ik at er een heerlijke tom ka kai soep gemaakt met een basis bouillon van asperges. Waanzinnig lekker! Heb je zin in een cocktail, dan kun je die ook bestellen.

tiger mama utrecht culinessa

LE:EN
Een restaurant wat al langere tijd bestaat en nog steeds mega populair is. Leuk detail: Ze hebben op de kaart sushi staan gemaakt met een gefrituurde sprinkhaan. De cassave chipjes met lekkere dips zijn favoriet, ook de home made lemonade is een aanrader. Een succes bij de kinderen is de bento box voor kindjes, lekkere gefrituurde Japanse kippetjes met rijst.  Gezellig met vrienden voor een borrel en een snackje zijn goede variabelen om er met vrienden af te spreken.

leen utrecht
culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

wasterras less

Lekker borrelen EN de was doen bij Tulp Amsterdam

Wasterras bij de Tulp Amsterdam – Wat een briljante zet! Het is zaterdag en ik ben bezig met het huishouden. […]

Read More

Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Vandaag deel ik een stukje over Restaraunt Daalder, maar eigenlijk ook wel een beetje over Dennis Huwae. Ik ontmoette hem […]

Read More

Persoonlijk: een kijkje in de nieuwe kinderkamer

Een nieuwe kinderkamer – Ik werd vorige maand behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik zat in de […]

Read More
vietnamese omelet garnalen culinessa

Recept Vietnamese omelet met garnalen

Vietnamese omelet – Samen met Bo van Beaufood.nl, die behalve collega foodblogger eigenlijk ook een beetje mijn buurvrouw is, maakte […]

Read More