Party in Roaring Twenties stijl bij Floor 17 in Amsterdam

Zei daar iemand themafeestje? Roaring twenties-style? I’m in! Afgelopen vrijdagavond mocht ik (Eva) samen met mijn BF een kijkje nemen bij de ‘Roaring Twenties Theme Party – Speak easy, Play hard!’ van Floor 17 in het Ramada Inn Hotel in Amsterdam West.

Bij een twenties thema feestje hoort natuurlijk een glam outfit. Dus hop petit zwart jurkje, killer heels en een mooi hoofdsieraad. Vriendlief gaat volledig in smoking mét vlinderdas. Onderweg zorgt het voor wat bekijks, maar in het hotel weten ze meteen waar we voor komen en worden we vriendelijk doorverwezen naar de liften.

 

Floor 17 Ramada Inn hotel Amsterdam West

Uit de lift bij de ontvangst worden we direct opgewacht door een heuse flapperdame en een coupe champagne. Yum! Terwijl we aan de bar zitten, kijken we uit over de lichtjes van Amsterdam. Een view waar je u tegen zegt. De eerste hapjes komen langs: oesters (classic combo met de champagne), een eiwitschelpje van koffie met een eendenlevermousse en nog een ricotta-truffle amuse. We zijn aangenaam verrast door de balans van smaken.

Terwijl ik nip aan m’n laatste slokje champoepel, wordt het diner groots aangekondigd door de ceremoniemeester. We nemen plaats aan een sjiek opgedekte tafel, waar het menu voor ons klaar ligt; uiteraard in 20’s stijl. We starten met hors d’oevres: een gevuld eitje, zalm en een tartelette met paddestoelen. De aangename verrassing van de eerste amuses worden overtroffen, want wat is het smakelijk! Vooral de tartelette, deeg mooi krokant en de combinatie van room en paddenstoelen is wat mij betreft altijd een winnaar. We krijgen er ook nog eens een chablis bij ingeschonken die mooi aansluit.

Het voorgerecht wordt opgevolgd door een consommé van tomaat en een toastje met kaviaar. Deze wordt leuk geserveerd in een Campbell’s blik. Very retro. Wederom wordt er een wijn geschonken, deze keer een sauvignon. Die overigens ook goed past bij het volgende gerechtje, een tosti. Nu denk je misschien: “Euh, say what? Een tosti?”. De ceremoniemeester leert ons dat in de jaren ’20 voorgesneden brood op de markt gebracht werd en dat het begin van de rise of the tosti was. In dat perspectief mag een tosti niet ontbreken toch? En deze is ook nog eens voorzien van een vleugje truffel. My kind of tosti.

Hierna volgt er nog een intermezzo met een korte dansshow waar we een verrassend lekker worstenbroodje bij krijgen. We moeten natuurlijk nog wel wat plek overhouden voor het hoofdgerecht: een combi van een krokant geroosterd kippetje en een stukje eendenlever. Tot slot een grand dessert

Na het eten waren we nog welkom aan de bar waar klassieke cocktails werden geserveerd. Vriendlief bestelt zijn vaste drankje: de Long Island Iced Tea. Ik bestel een Bee’s Knees. Beide drankjes hebben hun roots in de jaren ’20. Dus dat was een mooie afsluiter van de avond.

De kans dat het feest herhaald wordt, zit er dik in. Dus als je ook zin hebt in een tot in de puntjes verzorgde avond glamour en om je uit te dossen, houd dan vooral de site van Floor 17 in de gaten.

Ramada Apollo Amsterdam Centre | Floor 17
Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

wasterras less

Lekker borrelen EN de was doen bij Tulp Amsterdam

Wasterras bij de Tulp Amsterdam – Wat een briljante zet! Het is zaterdag en ik ben bezig met het huishouden. […]

Read More

Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Vandaag deel ik een stukje over Restaraunt Daalder, maar eigenlijk ook wel een beetje over Dennis Huwae. Ik ontmoette hem […]

Read More

Persoonlijk: een kijkje in de nieuwe kinderkamer

Een nieuwe kinderkamer – Ik werd vorige maand behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik zat in de […]

Read More
vietnamese omelet garnalen culinessa

Recept Vietnamese omelet met garnalen

Vietnamese omelet – Samen met Bo van Beaufood.nl, die behalve collega foodblogger eigenlijk ook een beetje mijn buurvrouw is, maakte […]

Read More