Recept Dutch BabyPancake

Ik ben nu alweer een aantal maanden op bakavontuur. Hebben jullie dat ook meegekregen? Zo nee, lees dan hier en hier meer over mijn bakavonturen. Verder ben ik sinds kort in het bezit van een heuse Kitchenaid Mini.  Een mat zwarte om precies te zijn. Daarover heel gauw meer. In de tussentijd ben ik hem heel goed aan het testen en kunnen jullie nu alvast meegenieten.

Ik ben al aan het oefenen voor kerst dit jaar. Ik wil namelijk een heel relaxte kerst met niet teveel gedoe. We gaan voor de Netflix en Chill aanpak. Lekker ontbijten hoort daar ook bij, maar niet teveel gedoe met de tafel dekken en tig gerechten op tafel. Met dit recept voor deze Dutch babypancake help ik jou ook een handje naar een stress vrij en makkelijk ontbijtje. Lees gauw hoe je het maakt 😉

Dutch babypancake culinessa  

Ik heb voor het eerst gehoord van de Dutch Babypancake toen ik mijn eerste pannetje van Lodge kocht en ik per se een lekker recept wilde maken voor het ontbijt. Na wat Googlen kwam ik uit op een recept van foodie vriendin Ellen van inmyredkitchen.com Waarom ik het zo een fijn gerechtje vind? Je verwarmt de oven voor, stopt alle ingredienten in een mixer en laat het lekker mixen en giet de boel over in een pannetje en bakt het af in 15-20 minuten. Ondertussen dek je de tafel en zet je de overige ingredienten klaar. Kind kan de was doen! 

Ik heb dus het recept van Ellen gebruikt als inspiratie en deel die nu hier met jullie. Mijn receptje is geschikt voor de Lodge pan met 12 cm diameter. 2 personen kunnen hier van smullen. Wil je dus het recept voor 4 personen, even verdubbelen.

Recept Dutch Babypancake

Ingredienten
65 ml melk
55 gr Bloem
1/2 tl Citroensap
1 EL Maple Syrup
Snufje zout
1 Ei
1 EL boter

Om te serveren:
Rode vruchtencompote (van Bieze bv)
Slagroom

Methode
Verwarm de oven voor op hete luchtstand 175 graden.
Mix intussen alle ingredienten (behalve de boter) tot een glad beslag.
Verhit je lodge pannetje en smelt hier de boter in en zorg dat ook de randen lekker beboterd zijn.
Schenk het beslag over in het pannetje en bak af in 15-20 minuten.
Serveer met de rode vruchtencompote en slagroom.

Er zijn tig variaties, maar eentje met rood fruit, slagroom en maple syrup staat hier ook regelmatig op tafel.
de perfecte dutch babypancake voor ontbijt of lunch

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

maizena koekjes

Recept Surinaamse Maizena koekjes

Vandaag deel ik weer een andere favoriet hier thuis, namelijk het recept voor Surinaamse maizena koekjes. Supermakkelijk en heeeuuul lekker! […]

Read More
cucina elena vleuten

Culinessa tips: Cucina Elena Vleuten

Cucina Elena Vleuten // Nadat ik op social een aantal keren deze leuke pizzeria voorbij zag komen besloten wij toen […]

Read More
griekse pita's

Recept Griekse pita's

Recept Griekse pita’s // Vandaag deel ik met jullie een recept waar ik mega enthousiast over ben, namelijk home made […]

Read More
pitabrood culinessa

Alles over Koolhydraten - mijn inzichten

Eerder deze maand mocht ik deelnemen aan een workshop over Koolhydraten. Onder begeleiding van prof. dr. Frans Kok, hoogleraar humane […]

Read More