Wanneer wij op een foodmarkt Madame Cocos tegenkomen kan de BF het niet laten (ik denk eerder de geur die hem verleidt) om er vandoor te gaan met tig keuzes aan macronen. Het is nu vakantieperiode en de mini is een beetje verkouden. Prima dagje om binnen te chillen en wat te bakken.

Hopelijk kan ik zo ook wat punten scoren bij de BF, want ik kan zo af en toe best onaardig zijn. Iets maken waar hij dol op is, is toch best een beetje lief 😉

Goed..dit is een receptje dat ik als basis ga gebruiken. Van hieruit ga ik verder, dus kom nog eens terug als deze je bevallen zijn. Ik wil namelijk nog de combinatie maken met stukjes witte chocolade of stukjes pure chocolade of de bekende rum rozijnen. Genoeg om te experimenteren.

Ik heb hier 6 kokosmacronen of kokosbollen van gemaakt, dus als je meer wil maken kan dat, het enige dat je moet onthouden is dat de verhouding 1:1 is.

IMG 0038 683x1024 - Recept Kokosmacronen met 2 ingredienten

Recept Kokosmacronen

Ingredienten
100 ml gecondenseerde melk

100 gr geraspte kokos

Methode
Bekleed een bakplaat met bakpapier en warm de oven vast voor op 180 graden.
Meng in een kom de gecondenseerde melk en de geraspte kokos.

Schep nu met een ijsschep de bolletjes op de bakplaat en druk nog even goed aan als ze niet helemaal mooi rond zijn.
Bak ze af in het midden van de oven.
Ik bakte ze af in 15 minuten op hete lucht. Maar houd ze goed in de gaten, het hangt ook van jouw oven af hoe hard ze gaan.
Wanneer  je ze uit de oven haalt zijn ze nog een beetje zacht. Ze worden vanzelf knapperig aan de buitenkant zodra ze afgekoeld zijn.

Feestje he 😉 Ik serveerde ze op de schattige bordjes van Oh you pretty plates, te cute toch?

IMG 0034 1024x683 - Recept Kokosmacronen met 2 ingredienten

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Kokosmacronen met 2 ingredienten

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)