Recept Indonesische Maiskoekjes – Perkedel Jagung

Daar ben ik weer. Het voelt alweer eeuwen geleden, maar gelukkig is dat niet zo. Ik heb gewoon net iets teveel gedaan de afgelopen tijd, maar nu dus eindelijk weer ruimte. Tijdens de laatste food blog challenge maakte ik er een mini rijsttafel van. Overigens vind ik het grappig, want geen van mijn Indonesische vrienden of familie gebruikt ooit het woord rijsttafel. Ik denk dus dat het een Nederlands dingetje is. Hahah..toch weerhoudt dat me er niet van om jullie te vertellen over mijn mini rijsttafel avontuur. Dat avontuur, dat begon zo: ik heb denk ik de BF een beetje verwend. Hij houdt er namelijk van dat ik als ik Indonesisch kook, niet 1 gerecht maak, maar het liefst een hele tafel vol met lekkernijen.

Dus elke keer dat ik Indonesisch kook, gaat dat een beetje vanzelf. In mijn hoofd plan ik dan dat ik niet alleen de daging smoor maak bijvoorbeeld, maar ook lekkere maiskoekjes, eieren op zn Indonesisch, knapperige groenten en misschien wel een loempiaatje vooraf. Doe ik dat niet, dan krijg ik wel gemopper van de BF. Heb je niet meer gemaakt, hoezo maar 1 gerecht met kip, rijst en groenten. De conclusie is dus dat ik als ik er tijd voor heb, ik probeer om meerdere gerechten op tafel te zetten. Gado gado is een andere favoriet waar ik ook van kan smullen.

Mijn lieve schoonvader zou trots op me zijn. Voor hij stierf heb ik toch nog een keer een gezellige maaltijd op tafel gezet met de gerechten die we altijd bij hen aten. Wat was ik nerveus. Gelukkig vonden hij en mijn schoonmoeder het allebei heerlijk. Nu een aantal jaren verder, heb ik heel erg mijn best gedaan om nog meer de smaken onder de knie te krijgen en nu durf ik wel met een gerust hard te zeggen dat ik het kan.
daging smoor

Goed..eerder deelde ik op de blog al mijn recepten voor:
Kipsate’s met zoetzure komkommersalade
– Gestoofd rundvlees Daging Smoor genaamd
 Indonesische gehaktbal

Dus toen ik aan de slag ging voor de foodblog challenge bedacht ik dat ik ook zin had in maiskoekjes. Ik eet meestal de maiskoekjes waar de korrels eigenlijk niet meer in tact zijn. Toch besloot ik deze keer te gaan voor maiskoekjes met half beslag/half maiskorrels en dat is me heel goed bevallen.

In het Indonesisch worden deze koekjes Frikadel Jagung genoemd, maar omdat de Indonesiers de f niet kunnen uitspreken zeggen zij Perkedel Jagung. Dus mocht je naar Indonesie gaan binnenkort, vraag dan zeker naar Perkedel Jagung of Frikadel Jagung of hihi gewoon Corn Fritters. 

Ok, nog een laatste dingetje! Indonesisch eten is zo lekker en wat mij betreft mag ik iets vaker mijn best doen om het hier op de blog met jullie te delen. Beloofd!

maiskoekjes culinessa

Recept Indonesische maiskoekjes

Ingredienten
1 blikje mais
1 teen knoflook
1 1/2 EL Bloem
1 ei
1 takje selderij
1/2 tl suiker
1 bosui

Zout
Peper

Methode
Snijdt de knoflook in stukjes.
Pluk de blaadjes van de selderij.
Snijdt de bosui in ringetjes.
Laat het vocht van het blikje mais uitlekken en verdeel de inhoud in twee delen.
In een keukenmachine voeg je de ene helft van de mais en de overige ingredienten samen.
Breng op smaak met zout en peper.
Pulseer tot je een papperig mengsel hebt.
Nu kan je de andere helft van de mais erbij doen en rustig door het beslag heen mengen.
In een kleine wok giet je ongeveer 3 cm olie en frituur hierin de maiskoekjes goudbruin.
Handig om met een eetlepel het beslag in de wok te laten glijden.
Even platdrukken en vervolgens een aantal minuten per kant bakken.
Serveer bij een rijsttafel of gewoon als snack met een zoetzuur dipsausje.

Tip! Wil je de maiskoekjes wat pit geven, dan kun je uiteraard een rode chili peper erin verwerken. 

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

maizena koekjes

Recept Surinaamse Maizena koekjes

Vandaag deel ik weer een andere favoriet hier thuis, namelijk het recept voor Surinaamse maizena koekjes. Supermakkelijk en heeeuuul lekker! […]

Read More
cucina elena vleuten

Culinessa tips: Cucina Elena Vleuten

Cucina Elena Vleuten // Nadat ik op social een aantal keren deze leuke pizzeria voorbij zag komen besloten wij toen […]

Read More
griekse pita's

Recept Griekse pita's

Recept Griekse pita’s // Vandaag deel ik met jullie een recept waar ik mega enthousiast over ben, namelijk home made […]

Read More
pitabrood culinessa

Alles over Koolhydraten - mijn inzichten

Eerder deze maand mocht ik deelnemen aan een workshop over Koolhydraten. Onder begeleiding van prof. dr. Frans Kok, hoogleraar humane […]

Read More