Een hele goedemorgen! Wauw wat hebben jullie ontzettend leuk en enthousiast gereageerd op mijn berichtje dat ik voor 1 dag offline ga en een pop up open met lekkere SOFT TACO’s. Ontzettend leuk, spannend en ooo wat voelt het goed. Het is ook voor de BF belangrijk dat we geld ophalen voor de Amsterdam City Swim, dus komt allen, kom genieten en kom vooral hallo zeggen.

Waar 28 mei, van 12-21hr in de Foodhallen, te Amsterdam.

Zo genoeg daarover, nu terug naar mijn Culinaire avonturen. De vorige keer vonden jullie het zo leuk, dat ik dacht, ik houd het in stand en vertel jullie wederom wat ik de afgelopen maand heb uitgespookt.

Ik ben nog steeds aan het solliciteren, maar heb ondertussen ook wat leuke Freelance projecten die ik mag doen. Genoeg om me bezig te houden in ieder geval. Koken schiet er dus een klein beetje bij in. Terwijl ik dit berichtje type, besef ik me dat ik ook nog eens de Foodblog Challenge van deze maand moet bereiden. Grrr..iets met teveel hooi op mn vork. Maar het komt goed, het komt altijd goed, toch 😉

Behalve in de foodhallen, kun je op 5 juni ook een leuke workshop van me krijgen waarin ik je tijdens het Love for life event laat zien hoe je een lekkere Vietnamese salade kunt bereiden. Gezond en lekker knapperig en vers.

Waar heb ik gegeten?
Ik mocht het 30 jarig jubileum van restaurant Lan Tin in Naarden vieren en wat was dat bijzonder. Speciaal voor dit jubileum was er een menu samengesteld. De chef is Chinees van oorsprong, maar de rode curry die ik er at was beter dan menig Thais Restaurant. Waanzinnig goed, hoog op smaak en niet over de top. Gewoon goed en je proeft dat er hier gekookt wordt met goede ingredienten en liefde. De biefstuk was zo mals dat het bijna smolt op je tong. Geweldig! Wat ik erg leuk vond is dat een aantal van de gerechten die we aten nu permanent op de kaart staan. Ik wil niemand dwingen, maar mocht je het lekker vinden. Dan kun je hier zeker een avondje culinair genieten. Vanaf het moment van aankomst tot aan het vertrek begeleid eigenaresse en gastvrouw Chunna Dong ons gepassioneerd door de avond en gerechtjes heen.

image19 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Amsterdam Zuid is een tentje rijker! Samen met Mee ging ik langs bij Macaron by RJA en proefden we van zijn waanzinnige creaties. Denk hierbij aan macarons, maar ook aan eclairs, mille feulles, chouxs en nog veel meer. Ga dat zien, maar vooral ga dat proeven.
image20 - Culinaire avonturen - 2

Ik mocht proefeten bij Restaurant Moon, in de ADAM toren. Genieten, genieten en nogmaals genieten. Ik schreef er een uitgebreid verslag over, maar ga hier heel gauw weer naartoe.
image16 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Samen met vriendinnetje E ging ik op girls date. Zij had zin in sushi, ik in nog meer Aziatisch eten. Zo besloten we dan ook te gaan eten bij Woo Bros. De laatste keer dat ik er at was ik zwanger en mocht geen alcohol. Ik was verknocht aan de virgin Lychee mojito die ik dronk en nu ik weer mag drinken, was dat het eerste waar ik zin in had. Met een drankje erbij bekeken we uitgebreid de menu kaart en kozen een aantal gerechtjes. Het was wederom waanzinnig lekker. Ga je ook, neem dan de Thai Sweet Beef, soft shell crab sushi roll, de crunchy crab en dus de lychee mojito. Als toetje namen we een lava cake. OMG heeeerlijk! Mijn uitgebreide review lees je hier.
image27 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Festival Trek
Samen met de mini’s besloten de BF en ik op maandag nog even snel langs het food festival trek te gaan. Waarom? Nou omdat mijn burger chief, de Beef chief, er heerlijk burgers stond te flippen. Ook aten we lekkere churros van Papi Churro en nam ik een kijkje bij I love Suri Food. Altijd leuk om mensen die je digitaal kent in het echt te ontmoeten. Er stond zo een lange rij dat ik besloot een volgende keer een bami te proeven. Ik kon het niet laten en kocht wat Turkse lekkernijen van Arzu voor thuis, bij de koffie of thee. Lees je dit, dan zou ik zeker kijken of TREK toevallig bij jou in de buurt plaatsvindt, want ze trekken door het hele land.

image25 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Welke kookboeken staan er nu op mijn keukentafel? 
Ik heb zoveel zin om te koken, maar door mijn overvolle agenda lukt het niet helemaal. Een aantal van deze reviews gaan dus iets langer op zich laten wachten, maar toch wil ik alvast met jullie delen waar ik op dit moment elke avond in blader.

image21 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Wat heb ik allemaal voor nieuwe producten geproefd?
Elke maand krijg ik best wat food post en deze maand waren het onderstaande producten. We hebben flink geproefd en gekookt en vooral genoten. Njammie stuk voor stuk lekkere producten.

Wat ik heel bijzonder vond is dat er steeds meer producten op de markt komen die bewust zijn gevangen. Zo mocht ik o.a Schol met MSC Keurmerk proeven. Yeah…hier word ik heel blij van en oh het was ook nog eens waanzinnig lekker. Gelukkig heeft Helmi (van Caribbean Spice Girl) me onlangs laten zien hoe ik een vis moet fileren, want anders was er niks van terrecht gekomen. Ik fileerde de twee vissen en maakte er Fish cake van en ook bakte er eentje op de huid en serveerde die met lekker veel boter, peterselie en citroen.
image30 - Culinaire avonturen - 2
image31 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Wat heeft Mee allemaal uitgespookt?
Mee ging ook op pad voor Culinessa en zo bezocht ze een cocktail workshop van niemand minder dan Tess Posthumus (check haar verslag hier) en at ze een nieuwe vissoort Cobia genaamd.

Tess at work 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2
image24 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Ook schoten we een dagje foto’s voor Mee, die waanzinnig goed kan bakken en er nu eindelijk iets mee wil gaan doen. Woon je in de regio Amsterdam / 020 en wil je een taartje voor een speciale gelegenheid; schroom je niet en contact haar 😉 She’s up for the challenge!
image29 1024x1024 - Culinaire avonturen - 2

Oef best wel een beetje drukke boel hier he..maar hoe leuk om dat in zo een overzichtje te zien. Tot de volgende maand 😉

Liefs,

Vanessa