Chinees Nieuwjaar Menu

Het is alweer bijna Chinees Nieuwjaar en voor wie het nog niet wist het is dit jaar het jaar van de AAP en dat ben ik..Ik hoor jullie al denken, maar neehee..dat is volgens de Chinese sterrenbeelden 😉 Ik ben heel erg lief en zorgzaam en vind het nog steeds fijn om mensen heerlijke eten voor te schotelen hoor.

Dat zette mij aan het denken. Ik heb volgens mij genoeg Kantonese klassiekers op de blog staan die ik met jullie kan delen hier in deze post.

Ben je van plan om het Chinees nieuwjaar te vieren of wil je een etentje geven geheel in Chinese stijl, dan mogen een paar gerechten niet ontbreken. Op tafel serveer je eigenlijk een heleboel gerechten en iedereen krijgt een kommetje met rijst. Zo kan men zelf beslissen welke gerechten ze wel of niet willen eten.
siu mai culinessa
Hieronder gerechten die je op tafel kunt zetten:

– Loempiaatjes of minder tratitioneel maar net zo lekker zijn deze garnalenbuideltjes.
– Siu Mai, dit zijn soort van open gestoomde wontons. Receptje hier.

– Wonton soepje.
– Lo Pak Go, Rettich cake met gedroogde garnaaltjes en chinese worst.
– Dumplings ook wel Jiaozi genoemd. Recept vind je hier.
– De gestoomde vis met bosui en gember. Recept vind je hier
Deze moet gewoon op tafel staan en je moet er minimaal 2 op tafel zetten. Een voor het oude jaar en een voor de volgende dag om het nieuwe jaar in te luiden.

– Witte kip. Recept vind je hier
– Kreeft met gember en bosui.
– Peking eend
– Geroosterde Pork Belly, wellicht op een gestoomd lotusbroodje?
– Chinese brocoli met oestersaus of een simpele gewokte Pak Soi.
Tjauwmin
asian grculinessa

Eigenlijk eten ze bijna geen toetjes, maar wel wordt heel vaak een mandarijn gegeven die symbool staat voor voorspoed en geluk. Die zou je dus aan je gasten kunnen geven aan het einde van de maaltijd.
cny culinessa 1
Misschien leuk om te geven bij de koffie zijn traditionele walnoot koekjes of een soort geharde caramel met pindas, maar de minder traditionele gelukskoekjes die ik eerder deelde kunnen uiteraard ook.

Alvast veel eet en kookplezier en een Gong Xi Fa Cai.pinda sesam caramel cny