Gestoomd vispakketje op zn Chinees

Zoals jullie gemerkt hebben is het wat rustiger op de blog. Dit heeft te maken met wat drukte en wat prive rompslomp. Ik schreef er al eerder over in dit artikeltje, maar wilde jullie vertellen dat ik nog steeds probeer een stukje live te zetten wanneer ik er de rust en tijd voor heb.

Heb ik veel ruimte, dan zullen er zoals gewoonlijk wat meer artikelen per week verschijnen. Mocht ik dat niet redden, neem me dan niet kwalijk, ik doe mijn best. Goed en dan nu terug naar het recept.

Ik heb jullie weleens verteld dat ik vroeger een echte lekkerbek was en een fijnproevertje. Heel veel zin om zelf te koken had ik niet, maar toen ik een jaar of 21 was besloot ik dat ik toch wel meer moest kunnen dan alleen een eitje bakken. Wel een heerlijk eitje overigens, maar toch. Ik besloot om mijn persoonlijke favorieten van familie en vrienden te leren. Gelukkig waren ze zo lief en vonden ze het geen enkel probleem om hun recepten met mij te delen.

Een van mijn all time favorites is gestoomde vis op Chinese wijze. Kantonees om precies te zijn. Vriendin N leerde mij dit en sinds ik weet hoe makkelijk het is, eten wij dit met regelmaat. In dit recept gebruik ik een forel (dit vanwege Koken met Aanbiedingen), maar je kunt ook gerust een tiliapia gebruiken of een red snapper. Heel vaak eten wij dit met dampende witte rijst en gewokte Pak Soi, Kai Lan of Choi Sam oftewel een Chinese groente.

Overigens wordt het traditioneel gestoomd in een stoommandje, maar ik bedacht me enige tijd geleden dat het prima en papillote (in een vispakketje) kan. Smakelijk eten voor straks!
Chinees vispakketje

Recept voor een gestoomd Vispakketje op zn Chinees

~4 personen

Ingrediënten
2 forel visjes (400gr)
2 Bosui
5 cm Gember
4 EL Light Soy Sauce
6 EL Olijfolie
Zout
Peper
1 vel bakpapier

Methode
Verwarm de oven voor op 180 C.

Spoel de forel af met water en laat goed het uitlekken.
Snijd ondertussen de bosui in schuin ringetjes en de gember in lucifer stokjes.
Gebruik een vel bakpapier en leg daar 2 EL olijfolie op, bestrooi met zout en peper en strooi wat van de bosui en gember eroverheen.
Leg nu de forellen op het bakpapier en gebruik de helft van de overgebleven gember en bosui om die zowel op als in de forellen te stoppen.
Vouw er een pakketje van en maak het goed dicht. Bak het vispakketje in 25 minuten gaar.
Haal het vispakketje uit de oven en strooi er de andere helft van de bosui en gember overheen.
Verhit 4 EL olie in een pan en giet dit over de gestoomde vis heen.
Blus af met 4 EL light soy sauce.

Tip! Wil je wat meer pit hebben, voeg dan een gesneden rode peper toe.

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

[fblike]