Bananenbrood obsessie

Ik heb jullie wel eens eerder verteld over mijn liefde voor Bakers and Roasters, toch? Ik kan in ieder geval dromen van de wentelteefjes die ze daar maken met bananenbrood, bacon, vers fruit en maple syrup. Goddelijk lekker.

Al weken zit dat bananenboord in mijn hoofd en kwam ik er maar niet aan toe om het te maken, maar afgelopen week was het dan eindelijk zover. <Y E A H>.  Ik kende het recept voor pisang cake al (Indonesische bananen cake), dus wist dat het vergelijkbaar moest zijn. Alleen minder zacht en meer broodachtig. Maar hij was zo lekker, dat ik hem echt met jullie moeten delen. Het huis rook zo lekker en ik moest mezelf echt dwingen om geen hapje te nemen voordat het afgekoeld was. Ik ben benieuwd of jullie er ook zo blij van worden. Hier in huis was ie binnen de kortste keren op. Een volgende keer deel ik het recept van mijn obsessie: bananenbrood wentelteefjes!
IMG_1030

Recept voor bananenbrood

Ingrediënten
130 gr tarwebloem
1/2 tl zout
1 tl baking soda
120 gr boter
200 gr witte suiker
2 bananen – btje overrijp mag best – gepureerd
2 eieren – geklutst
Extra boter om je bakvorm mee in te vetten

Methode
Verhit de oven voor op 175 C.
Zeef je bloem, zout en baking soda in een grote kom.

Mix boter en suiker tot je een glad mengsel hebt.
Roer de bananen, eieren erdoorheen.
Voeg nu “bloem” en je “natte mengsel” samen en meng goed door elkaar.
Bekleed een broodbakvorm van 22 cm met bakpapier en boter.
Schep het beslag in de broodbakvorm.
Bak ongeveer 60 minuten tot je een sate prikker schoon en droog terug krijgt.
Laat ongeveer 10 minuten afkoelen en keer om op een afkoelrek en laat volledig afkoelen.
Pak in in aluminiumfolie zodat het niet uitdroogt.

Vond je dit receptje voor bananenbrood lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

bananenbrood

[fblike]

 

0/5 (0 Reviews)