Ik heb alweer mijn tweede kerstdiner achter de rug. Jap, mijn tweede alweer en ja,het was in September en ja met kerst decoratie en al en ja we aten een heerlijke kalkoen! 😉 Waarom? Kerst is bijna om de hoek en het mag best een feestelijk gebeuren worden, toch?

IMG 7122 e1413708182638 1024x1024 - Tip! Taste of Christmas
We werden uitgenodigd door Taste of Christmas om in de mooie kookstudio van Dille & Kamille te koken en genieten van een heuze kerstmaaltijd gekookt door niemand minder dan Masterchef winnaar Bart van Berkel. Bij binnenkomst werden we verwelkomt met een heerlijke Hot toddy, een cocktail gemaakt met Drambuie, perfect dus tijdens de winter! Na lekker gekletst te hebben mochten we gaan zitten en kregen we een heerlijke aardappel truffel soep geserveerd. Eenmaal klaar werden we geroepen naar het kookeiland waar we uitgebreid uitleg kregen over hoe je perfect een kalkoen kan klaarmaken. Dit was niet een gewone kalkoen namelijk, maar een Kelly Bronze gefokt door de familie Coolen. Volgens Prins Charles een Rolls Royce onder de kalkoenen. De kalkoen werd geserveerd met heerlijke knolselderij friet en een frisse venkelsalade. Als toetje een in kerstsferen versierde chocolade ganache taart.

IMG 7124 e1413708479813 1024x1024 - Tip! Taste of Christmas
IMG 7193 e1413750402819 1024x1024 - Tip! Taste of Christmas

Maar genoeg over het eten. Jullie kennen vast wel allemaal Taste of Amsterdam? Het evenement voor foodies waar diverse topchefs en restaurants aanwezig zijn. Ze hebben dit evenement nu in een iets ander jasje gestoken, namelijk Taste of Christmas.  De beurshal zal zilver en rood kleuren en de heerlijke geur dragen van warme glühwein en frisse dennen. Elke dag kan er worden genoten van buitengewoon lekkere kerstgerechten door topchefs bereid in de verschillende culinaire kerstpaviljoens. Waan je tijdens de Taste of Christmas in een absolute ‘Christmas-heaven’ waar de smaak van en inspiratie voor het kerstdiner de boventoon voert.

Leer op dit winterse food festival een waanzinnig kerstdiner voor te bereiden en uit te voeren. Van kerstrecepten
en ingrediënten tot aan de tafelversiering en kerstcadeaus voor onder de boom. Dagelijks kan er worden genoten van buitengewoon lekkere kerstgerechten van topchefs.

Een kaartje voor Taste koop je al vanaf € 10,- online en voor € 12,50 aan de deur (voor volwassenen).
Voor kinderen t/m 14 jaar is er gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Maar met deze early bird kortingslink, koop je nu twee kaartjes voor de prijs van 1 (geldig tm 22 oktober). Sla je slag en ga gezellig genieten, laat je inspireren en vooral beleef zelf Taste of Christmas.

Taste of Christmas

12- 14 December
Jaarbeurs Utrecht

[fblike]