Rucola Pesto

Als ik aan pesto denk, dan denk ik terug aan vroeger en dat ik echt geen mega fan van pesto genovese (groene pesto van basilicum) was; tenzij het vers gemaakt werd voor mn neus. Zelf maken zal ik het niet zo gauw, maar wanneer vriendin P het maakt, sla ik het bordje zeker niet af. Zoals ik al eerder vertelde heb ik Italiaans leren koken van twee Italiaanse zussen, hele goede vriendinnen en intussen eigenlijk ook wel familie. Zij introduceerden de wondere wereld van de zelfgemaakte pesto in mijn leven en sindsdien maak ik het altijd zelf. Ik zal noooooit meer een pesto uit een potje kopen. Ok, zeg nooit nooit, maar liever niet.

Aangezien ik niet echt gek ben op pesto met basilicum, maak ik heel vaak andere varianten. Vandaag vertel ik jullie dus over mijn favoriet, Rucola Pesto! Ik ben echt gek op de geur die vrijkomt als je de rucola hakt en ik eet het precies zo; met vers geraspte parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes. Als ik wat vlees erbij wil serveren, grill ik een stukje kipfilet en taraa een feestmaaltijd!

Rucula Pesto Culinessa

Recept voor Rucola Pesto


~ 4 personen
Ingrediënten
75 gr Rucola
50 gr Pijnboompitten

40 gr Parmezaanse kaas  – geraspt
8 EL Olijfolie
1 teen Knoflook
Zout en Peper

Methode
In een hakmolen, hak je eerst de pijnboompitten en knoflook fijn.

Vervolgens voeg je daar de Rucola aan toe en hakt deze tot je de gewenste structuur hebt bereikt.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer nu de parmezaanse kaas er doorheen en voeg als laatste de olijfolie toe.
Klaar is je pesto!

Serveer met bijvoorbeeld vers gekookte spaghetti, een handjevol rucola, geroosterde pijnboompitjes en nog extra parmezaanse kaas.

pasta pesto culinessa

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

 

[fblike]