Vietnamese Ijskoffie, heel makkelijk!

Ik wil gewoon niet geloven dat de zomer voorbij is. Echt niet. Nu zag ik dat het deze week nog een mooie week wordt, dus deel ik met jullie toch nog een zomers receptje. Ik ben de afgelopen tijd veel Vietnamees ah koken en deel dus ook vandaag een Vietnamees recept. Het is perfect als het warm is en ook lekker wanneer je een avondje Vietnamees kookt, als afsluiter van de maaltijd. Ik heb het over Vietnamese ijskoffie. Eigenlijk is het niet eens een recept, maar voor mij is die perfect zo. Hoop dat jullie het ook lekker vinden!

Vietnamese Ijskoffie wordt traditioneel op een langzame manier gemaakt. Eerst moet je heel langzaam de koffie met een Vietnamese koffiefilter trekken. Deze keer heb ik vals gespeeld. Ik gebruikte gewoon mijn Nespresso apparaat om een shot espresso te maken. Grappig hoe het gebrek aan gewone melk resulteerde in het gebruik van zoete gecondenseerde melk. Heerlijk drankje! 

vietnamese ijs koffie

Recept voor Vietnamese Ijskoffie – Ca phe sua da

Ingrediënten
1 shot hete  espresso 

2 volle EL zoete gecondenseerde melk
Gecrushed ijs

Methode
Crush je ijs en zet in een groot glas.

Voeg nu de gecondenseerde melk toe.
Shot espresso eroverheen.
Mix alles goed en voeg eventueel nog meer gecondenseerde melk toe.

Wil je nog meer recepten maken, bekijk dan hier mijn recepten overzicht of hier de recepten index.

[fblike]

 

0/5 (0 Reviews)