Soms krijg je van die onverwachte kadootjes en dat was me er een afgelopen donderdag! Waarom? Vanwege de mooie dag, de zonnestralen, de gezellige sfeer en de o zo mooie high tea buiten langs de grachten van Utrecht! Een echt kadootje zeg ik dan!

Samen met andere foodbloggers mocht ik aanwezig zijn bij de eerste ETNA bloggers kookworkshop. We maakten kennis met ETNA klein huishoudelijk tijdens een workshop bij het Grachten Atelier in Utrecht. Superleuk om ook echt met de apparaten aan de slag te gaan en natuurlijk was het een gezellige bende met de andere foodies.

Ze hebben ETNA keukenapparatuur voor alles, van een weegschaal tot broodroosters, handmixers, staafmixers, waterkokers, sapcentrifuges en ga zo maar door. Je kunt werkelijk je hele keuken met apparatuur van ETNA inrichten. Deze huishoudelijke apparaten zullen daar zeker niet misstaan! Ze geven ook nog eens 2 jaar fabrieksgarantie. Hoe fijn is dat! De apparaten kun je momenteel kopen op Bol.com. Like de Facebook Pagina van ETNA en blijf op de hoogte!

We werden nav receptkaarten verdeeld in groepjes en maakten, onder begeleiding van Saakje Visser van de BakBar, samen een heerlijke High Tea. Gelukkig konden we buiten aan een mooi gedekte tafel genieten van een heleboel lekkers en heerlijke thee van de Exceptional lijn van Dilmah!

IMG 5316 - High Tea Party met ETNA + Recept Fruittaart

IMG 5329 e1411119756581 300x300 - High Tea Party met ETNA + Recept FruittaartIMG 5325 e1411119796933 300x300 - High Tea Party met ETNA + Recept FruittaartIMG 53301 300x300 - High Tea Party met ETNA + Recept Fruittaart

Sharing is caring, dus deel ik met jullie het recept dat ik samen met Linda van Lekker eten met Linda maakte. Oh en ik heb iets heel leuks, met code etna-blog-actie190914  krijg je 10 % korting op je aankopen. Geldig tm 17 oktober 2014.

ETNA fruittaart 1024x577 - High Tea Party met ETNA + Recept Fruittaart

Recept voor Fruittaart met Frangipane

Ingrediënten
Voor de bodem
200 gr bloem

150 gr witte basterdsuiker
150 gr roomboter

Voor de frangipane
50 gr amandelen
75 gr kristalsuiker
1 ei
25 gr bloem
275 gr pruimen of ander seizoensfruit.

Methode
Doe de bloem en suiker in een beslagkom en mix met een garde door elkaar.

Voeg nu de roomboter toe en mix dit door elkaar.
Kneed het nog verder door met de hand.
Vet de vorm met losse bodem goed in.
Knip een rondje uit het bakpapier en plak dit op de bodem.
Verdeel het deeg over de bodem.
Maal de amandelen fijn in de hakmolen.
Doe deze in een beslagkom met de overige ingrediënten voor de frangipane en roer alles door elkaar.
Giet de frangipane over de bodem en strijk het beslag glad.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd ondertussen het fruit in partjes.
Verdeel deze mooi over de taart.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en knapperig.
In een pannetje met water loste ik twee eetlepels suiker op en bestreek het taartje na het bakken hiermee om wat extra glans te geven.

Om een indruk te krijgen van de dag, bekijk hier het filmpje!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

[fblike]

 

0/5 (0 Reviews)