5&33, Nederlands beste hotelbar

Zodra ik binnenstap in een hotelbar heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. Ik ben gek op de sfeer die er hangt, lekker internationaal, mooi design en vaak ook veel vreemde talen. Echt vakantie dus ūüėČ Met een drankje en een hapje erbij is het dan ook altijd een feestje. Ik vind de¬†Sky Lounge¬†in Amsterdam een hele fijne plek om naartoe te gaan,¬†fantastisch uitzicht en hele lekkere cocktails.

Vandaag praat ik over een andere hotspot: 5&33  dat verstopt zit in het Art Hotel in Amsterdam. De naam 5&33 komt omdat het pand op een hoek staat, namelijk op de Martelaarsgracht 5 en Prins Hendrikkade 33. Creatief bedacht he die naam! Belangrijk weetje, ze hebben een award voor beste hotel bar in Nederland gewonnen. Ze schenken niet alleen heerlijke cocktails en lekker eten, maar de kunst aan de meur is ook een feestje voor het oog. Ik had nog nooit een interactief gordijn gezien met allerlei kunstige projecties. 

Photo credit: Paul Winch-Furness

Aan de bar maken ze heerlijke cocktails met namen als Gin Daisy, Holy viagra en verschillende Gin Tonics. De special G&Ts hebben namen als Lady Intimacy, Mr Charming, Sexy Monkeys en French Affair.
Photo credit: Paul Winch-Furness
Het restaurant werkt volgens het¬†shared dining principe en er zijn genoeg¬†Mediterranaanse gerechtjes om te delen. Wat je zeker even moet proeven zijn de anti pasti plank met kaas en worst, ooh de burata die smelt op je tong. Ik kreeg maar geen genoeg van de langzaam gegaarde ossewangen met aardappelpuree en wilde champignons. Neem de soft shell krab en oh voor ik vergeet, mijn favorietje van de avond: de mini courgette frietjes. Samen met al dit lekkers dronk ik een heerlijk glas¬†Nero D’Avola, een hele bijzondere Siciliaanse wijn.

Photo credit: Paul Winch-Furness

Photo credit: Paul Winch-Furness

5&33
Martelaarsgracht 5
http://www.5and33.nl/
Amsterdam

[fblike]