Mijn tips voor het lekkerste eten in Parijs deel ik graag met jullie in dit artikel. Aangezien Parijs best duur is en we liever geld uitgeven aan een lekker etentje slapen we in een hotel dat vrij eenvoudig, maar prima is. De kamers zijn schoon, de service is goed en de ligging is voor ons handig. We slapen dus graag bij Hotel Montholon; ooit getipt gekregen van @mooisvanmira via IG. We parkeren meestal in de straat. Prima plekje!

NYC rolls – Pistache croissant rolls

Ik voeg deze toe aan dit artikel want op dit moment gaat heel TIK TOK los met deze ronde croissants (Lafayette NYC was de eerste) en alhoewel we hier in Nederland nog niet heel veel hiervan hebben, hebben de Fransen dit ook overgenomen en zelfs NYC rolls genoemd.

Deze op de foto komt van Bo & Mie (ze hebben verschillende filialen) en deze was gevuld met Pistache creme. Geconcentreerd, 100% pistache en lekker boterig en flaky.

Je kunt deze pistache croissants dus ook nog scoren bij Philippe Conticini. Of je gaat voor de klassieke escargot met pistache bij Du pain et des idees.

Du pain et des idees – Franse klassieker met de lekkerste Pistache Escargots

Een bekende bakker in Parijs, zijn escargots met pistache daar rijd je voor om! De aller eerste keer samen in Parijs met de BF waren ze dicht: balen! Check goed even de site om te zien of ze open zijn. Ze zijn nl vroeg dicht en id zomer vaak gesloten! Ondertussen hebben we ze nu met regelmaat gegeten en ik kan met een gerust hart zeggen. Fabuleuse!!


Liberté – Zuurdesem heaven

Dit is een bakkertje waar ik op stuitte toen we bij Clown Bar hadden gegeten. Geweldig zaakje en later bleek ook een bekende in de wijk. En open op zondag! Yay; je snapt het al; we gingen los. Nee hoor grapje; we deden er onze brood-boodschapjes voor thuis en speciaal voor mijn moeder namen we zuurdesem brood mee. 


La Durée en Piere Herme

Als je dol bent op Macarons, dan moet je langsgaan bij La Duree of Pierre Herme. Ooit begon het bij Pierre Herme die deze bekende lekkernijen maakte maar La Duree is net zo bekend. Pastel heaven! We namen er de vorige keer chocolaatjes mee voor Mee en die vond ze waanzinnig lekker!


Popelini voor de lekkerste choux’s van Parijs

Macarons niet helemaal je ding, dan moet je langs bij Popelini. Een heel leuk klein boutiekje waar ze hele lekkere choux craquelle verkopen. Vergelijkbaar met een soesje maar dan allerlei verschillende soorten vullingen. Ook leuk gepresenteerd. Ps zelf maken kan met mijn basis recept voor soesjes.

Fou de Patisserie

Ikzelf ben er nog niet geweest, maar Mee die ging ooit speciaal naar Parijs om er een taartje te eten. Het kookboek heeft ze thuis en daar spotte ik genoeg lekkere dingen die ik een keer wil maken. Je kan er dus een lekker taartje eten met een kopje koffie of thee.

Angelina in Paris – Paris Brest at it’s best

Luigi van La vie en rose (de beste pattissier van Curacao) zijn favoriet in Parijs: een Paris Brest. Ga hier lekker high teaen en dompel jezelf om in Franse weelde.

Circus Bakery Paris

We zagen deze op IG voorbij komen en konden het niet laten. Even zoeken naar de locatie en bijna er langs gelopen maar we hebben het gevonden. Lekkere koffie en een kaneelbroodje van Circus Bakery. Ze verkopen er ook chocoladsbroodjes, kleine galettes, home made ice tea (wij hadden de perzik en rabarber die een kleine prik had; ik vermoed gefermenteerd)en uiteraard gewoon brood en baguettes. Wel aan de prijzige kant. Lees: een baguette voor 3 euro. Ooit leerden we van Tim (onze broodbak docent bij de bakery institute) dat een baguette snel gemaakt moet worden en niet meer dan een euro kan kosten. Dus hier durven ze het mooi omhoog te gooien. Vanaf 12 uur kun je er ook terecht voor een gevuld broodje en vanaf 17hr voor een lekkere pizza.


Thien Heng – Vietnamese Banh Mis in Parijs

Dit is een geliefde Banh Mi spot in Parijs. Wij hebben zo onze bronnen als het gaat om Asian food dus toen ik meerdere malen bij Vietnameze kenners de Banh Mi’s voorbij zag komen en ze zelfs de belegde broodjes voor thuis meenamen wist ik; hier moet ik, maar ook jij heen. Op Trip advisor had ik gelezen dat je altijd id rij moet staan, maar wij hadden mazzel. Niet op zondag ochtend om 10hr 😉 Ik kon zo doorlopen. Ik bestelde broodjes met beef en citroengras, gegrilde kip en hun specialiteit buikspek met pate. Ook de Banh Cuon, een Vietnamese bbq brioche en echte Vietnamese loempiaatjes gingen mee. 

De prijzen vielen mee; een broodje kost rond de 3 a 4 euro. En je krijgt er een hele baguette voor! 

IMG 3032 1024x683 - 16 X tips voor het lekkerste eten in Parijs


La Buvette – Brunchen, borrelen en genieten in Parijs

Dit is een pareltje met een gouden randje voor mij. De BF ging in NYC de City Swim voor ALS Nederland zwemmen en at daar voor het eerst een ontbijtje. Het duurste ontbijtje van de week, maar zo goed dat het het waard was. Hij was zo enthousiast dat ik meteen het kookboek bestelde. Zo een mooi boek met fantastische recepten dat ik er per se heen wilde; naar die in Parijs! Dat deden we toen we 15 jaar samen waren. We aten er een ontbijtje (wafels, getoast brood met zalm en scrambled eggs) en een goede kop koffie met een glaasje jus ernaast. Het is een klein maar knus tentje. Er word super relaxed achter de toonbank voor je gekookt. Geen mega grote keuken, maar de bediening maakt heel behendig je eten voor je klaar. Id avond kun je er ook borrelen en avondeten. Oh en good to know; hun andere restaurant in New York is ook echt fantastisch: Via Carrota.


Clown Bar – Franse keuken Asian influenced

Wij kwamen via een collega van de BF aan deze tip voor eten in Parijs. Wij gingen erheen en aten f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h. Een steak tartare met Japanse invloeden. Mooie ingredienten, pure passie en gekookt met liefde. Leuk detail is dat degene die ons bediende een Nederlandse sommelier was. Een die we tijdens een avondje vuurtoren eiland hebben ontmoet. Ava tipte ons een tentje om de lekkerste Udon van Parijs te eten: Kunitoraya. Van dezelfde eigenaar is ook Septime en vanaf eind september schijnt er een nieuwe zaak geopend te worden: Maison. Dus hou de socials in de gaten. These peeps are 💫

clown bar paris 819x1024 - 16 X tips voor het lekkerste eten in Parijs


Kunitoraya – Udon in Parijs

Hier at ik de lekkerste Udon noodles, bouillon en tempura. Een heerlijke agadashi tofu. Wees voorbereid dat je hier id rij moet staan voor een plekje. Maar ook deze rij is goed te doen. Een paar deuren verderop kun je voor de fine dining experience gaan en daar kun je wel gewoon reserveren. We wilden heel graag eten bij een andere ramen tent maar die werd verbouwd, dikke vette pech voor ons, maar wie weet een volgende keer. Sanukiya schijnt nl ook erg goed te zijn.


In de buurt onderweg naar restaurant nr 1 spotten we een heleboel Japanners en andere Aziatische tentjes. We besloten ergens wat te gaan drinken tot Kunitoraya open was. Dat plan ging dus niet door, want terwijl we ah lopen waren viel onze oog op een rij. Dus wij besloten even te googlen en dachten why not! Lets do this!

IMG 1032 860x1024 - 16 X tips voor het lekkerste eten in Parijs


Kodawari Ramen – Fish ramen in Parijs

Dat was dus Kodawari Ramen, een tentje zoals ik er nog nooit ben geweest. Mega populair en ik snap wel waarom. Hier geen bekende ramen bouillons op basis van varken maar hier alles gemaakt op basis van vis. Toppings kun je naar hartelust kiezen; van kip, varken tot vis en tofu een lekker zachtgekookt eitje, maar ook andere side dishes. Ze hebben ook een vega optie. De zaak is vrij hysterisch ingericht en je waant je even op de vismarkt in Tokyo. Wij aten er een gyoza die open geserveerd werd en hele lekkere ramen. De ramen noodles zijn chewy en slurpen als de beste.


En you can’t go to Paris if you’ve not been to:

Galerie La fayette

Aesop

Maison Kitsune

Clamato

Rasine Paris

The Hood Paris

L’as du Falafel

Parcelle’s Paris

Bouillon Julien

Girafe’s Paris

Stohrer – bakkerijtje met heerlijke Franse klassiekers

Aki boulanger cafe – Asian pastries

Cedric grolet – Croissant god van Parijs

Mariage Freres – voor de lekkerste thee

Carette Paris – voor de lekkerse warme chocoScreen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 16 X tips voor het lekkerste eten in Parijs

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je