De goedheiligman is weer in het land en ik heb voor jullie 15 Sinterklaas Kadotips op een rijtje gezet. Dit vond ik gewoon te leuke culinaire kadootjes..het zijn kadootjes met een verschillende prijsrange zodat je voor elk budget leuke ideetjes krijgt! Eigenlijk zijn het kadootjes die je altijd kunt geven, maar vond het toch leuk om ze hier op een rijtje te zetten. Ook leuk voor kerst overigens! Mocht jij nog een gouden tip hebben, laat die dan ook zeker achter bij de comments. 

Pepparkaka Hus
Een huisje van kruidige gemberkoek die je samen met je kiddos in elkaar kunt zetten. Lekker en ook nog eens een leuke bezigheid met het hele gezin. €2,79 per stuk en te koop bij de IKEA.
Sinterklaas Kadotips 1 Culinessa

Een gepersonaliseerde chocoladeletter
Deze bestel je hier bij Verkade voor € 4,99  excl verzendkosten. Ook kun je een gepersonaliseerde chocoladereep maken, hoe leuk! Meer info vind je in de cadeaushop. € 4,99  excl verzendkosten
Sinterklaas Kadotips 2 Culinessa

 

Crusio thee
Kiona Malinka is de meest enthousiaste persoon die ik ken als het gaat om thee. Niet voor niets is ze Thee kampioen en probeert ze met haar merk Crusio Thee de wereld te veroveren. Ze verzamelt hoogst persoonlijk de lekkerste thee van over de hele wereld en verkoopt die via o.a haar winkeltje en webshop. Ik ben fan! Vanaf €8,25
Sinterklaas Kadotips 3 Culinessa

Tokyo Design Studio
In het kader van tradities is het misschien ook leuk om er zelf een te beginnen. Wat dacht je van het geven van servies. Je kunt het net zo gek maken als je zelf wil en bijvoorbeeld beginnen met het geven van kommetjes of borden. O.a te koop bij Fonq.nl via de volgende link en vanaf €8,50 per stuk.
Sinterklaas Kadotips 4 Culinessa

Mallows marshmallows
Houd je van lekker zoet en ook nog eens bijzondere combinaties. Denk aan appel en kaneel, passievrucht, frambozen met rozen. Wellicht zijn deze marshmallows dan een te gek kadootje. Misschien gewoon voor jezelf 😉 €12 per doosje. Bestellen doe je hier.
Sinterklaas Kadotips 5 Culinessa

Liquido d’oro
Niet voor niets vloeibaar goud genoemd. De fantastische olijfolie’s van Liquido d’oro zijn een feestje voor het oog en in een gerecht. De truffel olijfolie is te koop via de webshop en kost €13,95.

Sinterklaas Kadotips 7 Culinessa

Good Food kookboek
Een superleuk innitiatief met een nobel doel: koop je een boek, dan geef je 40 kinderen uit Malawi een voedzame maaltijd op school. Kleine prijs, maar groot gebaar €14.99 en te koop via deze link.
ISinterklaas Kadotips 6 Culinessa
Dopper, limited edition drinkfles
Hoe leuk zijn deze doppers. Speciaal vanwege het 5 jarig bestaan van Dopper maakte Pablo Lucker deze limited editions. Ook met dit kadootje draag ook jij een steentje bij aan een beter milieu. € 17,50 en te bestellen hier.
Sinterklaas Kadotips 8 Culinessa

Simply Chocolates
Deze chocolaatjes zijn gevaarlijk. Je stopt gewoon niet meer met eten. Ze komen in een fantastische verpakking en deze mooie glazen pot kun je hierna gebruiken om iets anders erin te bewaren. Te koop bij o.a. Cinq Amsterdam voor €19,50.
Sinterklaas Kadotips 9 Culinessa

Our Vodka Amsterdam
Net nieuw op de markt en een strak design.  En oh ja, niet vergeten dat het perfect is om lekkere cocktails mee te maken. €20 en te bestellen via de website.
Sinterklaas Kadotips 10 Culinessa

Klean Kanteen, drinkfles
Deze drinkfles, is net even wat stoerder dan je gewend bent. Perfect dus om kado te doen aan de mannen. Je koopt hem o.a. hier voor €21,95 .

Sinterklaas Kadotips 8 Culinessa

 


Kookboek de Geur van de Witte Rijst
Dit is een kookboek gemaakt voor liefhebbers van de Indonesische keuken. De recepten zijn gemaakt door echte Indische mensen die hun familiegeheimen prijsgeven. € 24,95 incl verzendkosten. Bestellen kan via deze site. De opbrengsten gaan naar een goed doel, dus dan heb je twee vliegen in een klap. Je verrast iemand en doet iets goeds voor een ander.
culinessa sinterklaas kadotips

Worst, het kookboek van Samuel Levie 
Voor wie het leuk vind om zelf worst te maken, maar ook voor wie inspiratie wil voor het gebruik van worsten in andere gerechten. Dit kado is verslavend als je er eenmaal mee aan de slag gaat, dus wees gewaarschuwd. €27,50 en o.a te bestellen via deze webshop.
Sinterklaas Kadotips 12 Culinessa

Wijnproeverij thuis van NIP
Een te leuk kadootje dat zo op je deurmat valt, lekker thuis een mini cursus wijnproeven. Voor €29,50 en keuze uit rood of wit en te bestellen via de site van www.nip10.nl

Sinterklaas Kadotips 13 Culinessa

Foodbox Niven
Al eerder schreef ik over Niven Kunz, chef van gelijknamig restaurant Niven waar hij voornamelijk kookt met groenten. Hij begon met het verkopen van zijn zelfgemaakte likeur en heeft nu ook een fantastische foodbox met allerlei lekkere producten. € 49,95 per stuk en te bestellen via de Niven shop.
Sinterklaas Kadotips 14 Culinessa